Matkamuistoja maailmalta

Tämä on ainakin tältä erää viimeinen juttu maailmanympärimatkaltamme – en lupaa, ettenkö koskaan enää palaisi aiheeseen syystä tai toisesta, mutta nyt on koko matkan kuvasato käyty läpi ja jatkojalostettu Picasa-albumeiksi.

Facebookin puolelle laitoin muutaman kuvan matkamuistoistamme heti palattuamme, mutta blogista ne ovat tainneet ”puuttua”. Maita kerätessämme olemme vähitellen oppineet olemaan ostamatta melkein mitään – ainoa melkein aina ostettava tuliainen on jääkaappimagneetti, mutta ei meillä niitäkään systemaattisesti kaikista maista ole mitenkään kokoelmana – ihan kaikista emme taida enää edes tietää, että mistä ne ovat! Muuten pitäydymme nykyisin käyttötavarassa, muistilehtiöt, keittiöpyyhkeet ja lautasliinat muistuttavat matkasta jonkin aikaa, mutta eivät loputtomiin täytä kaappeja ja laatikoita.

Matkamuistoja maailmalta
Matkamuistoja maailmalta

Meksikosta mukaan tarttui oikeasti mukaan vain korttisarja Pablo Nerudan taloista ja Chilestä piti ottaa talteen meille kauppahallin edessä presidentinvaaleihin liittyvää mainosmateriaalia – näytti sitten ”ehdokkaamme” päässeen toiselle kierroksellekin! Magneetit ostimme Havannasta, Frida Kahlon museosta ja Macchu Pichulta.

 

Matkamuistoja maailmalta
Matkamuistoja maailmalta

Pääsiäissaarelta ostimme kahden magneetin lisäksi ostoslistalehtiön  (jäi kolikoita käyttämättä, siksi toinenkin magneetti). Tahitilla ja Moorealla jaettiin hotelleissa simpukkakaulanauhoja, myös miehille. 2 mustaa helmeäkin ostimme! Kolikot kuvassa ovat niitä keräävälle ystävällemme – ja ylimääräiset kolikot muuttuivat vielä kentällä kirjanmerkiksi.

Matkamuistoja maailmalta, Austraalia
Matkamuistoja maailmalta, Austraalia

Uudessa Seelannissa kiivi-aihe meni jo melkein överiksi: kolme kiivi-aiheista matkamuistoa … Pingviineihin innostuttiin, kun niitä oikeasti nähtiinkin (tai nähtiinhän me kiivi-lintukin).
Kenguru- ja pingviinipiparkakkuja leivottiin sitten tänä jouluna.
Ostoslehtiön ohella keittiöpyyhe on myös ollut meillä aina joskus ”kelpuutettu” matkamuisto.

Matkamuistoja maailmalta
Matkamuistoja maailmalta

Japanissa pääsyliput olivat usein kirjanmerkkejä. Nuo valkoiset läpyskät ovat Kultaiselta paviljongilta ja paikalliset kuulemma liimaavat sellaisen ovenpieleensä kun ovat siellä (kerran vuodessa!) käyneet. Japanissa oppaat antoivat meille myös valmiita valokuvia (jos vaikka omat eivät onnistuisi). Paperikurjet kuuluvat Hiroshimaan.

Joulu/talviaiheinen maatuskanukkekokoelma tuntui kaipaavan meidän takanreunalle ja piti sitten lopulta vielä ”sortua” pariin japanilaiseen teekulhoonkin!

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *