Grönlanti

Heinäkuu on hyvä aika matkustaa pohjoiseen.
Bloggaajakolleegani Travelloverin tämän kesän pohjoinen valinta oli Grönlannin Nuuk, joten jos haluat kokea tuoreita tunnelmia siltä suunnalta näinä viikkoina, niin käy lukemassa! Linkki vie ensimmäiseen Grönlantia käsittelevään juttuun.
Jutut tuosta eteenpäin käsittelevät todennäköisesti vielä hiukan Grönlantia ja sen jälkeen Skotlantia ja Pohjois-Irlantia. Ja tuosta taaksepäin Thaimaata, Taiwania ja Milanoa – kaikki Travelloverin tämän kesän matkakohteita.

Omalta osaltamme Grönlanti ei vielä ole siirtynyt ideasta suunnitelmaksi, eli en tiedä tulemmeko koskaan siellä käyneeksi.
Maailmanmatkaajien keskuudessa käytiin kevättalvella hiukan keskustelua Grönlannista ja suositeltiin kovasti Ilulissatia Nuukin rinnalle/sijaan. Ilulissatin jäävuono on muuten ainoa Unescon maailmanperintökohde Grönlannissa ja sen myötä Ilulissat on Grönlannin suosituin turistikohde.

ilulissat2

Ilulissatin mainitun kauneuden lisäksi syytä Grönlannin päätymiseen matkasuunnitelmiimme saattaisi olla TCC-Euroopan täydentäminen Wikipedia-Euroopaksi (valtiotasolla) ja TCC:n osalta käsittämään kaikki Pohjois-Atlanninkin TCC-alueet, ja näistä meillä uupuu edellisistä Kazakhstan ja siis jälkimmäisistä Grönlanti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.