Meriharakka.net

Albatros Willi Länsi kokonaiskustannukset

(Kustannuksia päivitetty ESTA:n ja kokonaissumman osalta 3.3.2015.)

Edelliset ainakin 10 juttua blogissamme kertovat USA:n länsirannikolla tekemästämme kiertomatkasta, jonka siis oli Albatros -matkatoimiston Willi Länsi -niminen matka.
Muutama juttu (ainakin) on vielä tekeillä, mm.  julkinen palaute matkasta Albatrosille, mutta, lähipäivinä, ehkä …

Matkan kustannuserittely (2 hengeltä) alla – matkapaketti sisälsi lennot, hotellit, kiertomatkan bussikuljetukset ja opastuksen.

Albatrossin matkapaketit

4796,00

Lisäretket (Helikopterilento Grand Canyon 317€, Rantaretki Los Angeles 37€, Iltaretki Las Vegas 37€)

391,60

Lisäpääsymaksuja
(iMax Grand Canyonilla, Eiffel-torni Las Vegasissa, Monterey Bay Aquarium)

112,75

Show (Menopause) Las Vegasissa

78,01

Takseja ja raitiovaunuja (LA, Las Vegas, SF)

94,15

ESTAt *)

17,66

Juomarahoja aamiaisiin liittyen, kuljettajille ja oppaalle *)

129,36

Lentokenttäpaikoitus (halvempi kuin taksi kentälle ja takaisin)

79,00

Prepaid SIM-kortti toiseen matkapuhelimeen

33,45

Matkamuistoja

79,53

Yhteensä 2 hengeltä

5 811,51

Kustannusyhteenvedossa tähdellä merkityt kohdat (ESTA ja juomarahat) kuuluvat esimerkiksi Olympian matkoilla matkan hintaan – tämä kannattaa kokonaishintaa arvioidessa huomioida.

Tietysti tuo ESTA on sikäli mielenkiintoinen kuluerä, että se on voimassa kaksi vuotta, joten jos käy kahden vuoden sisällä USA:ssa useamman kerran, niin kustannus jakautuu useammalle matkalle. Omalta osaltamme edellinen ESTA-lupamme ehti juuri vanhenemaan ennen tätä matkaa ja seuraavasta USA:n suuntautuvasta matkasta ei vielä ole päätöstä, joten rasitetaan tuolla kustannuksella nyt kokonaisuudessaan tätä matkaa. En myöskään osaa sanoa hyvittäisikö Olympia ESTA:n osuuden matkan hinnasta, jos sellainen jo olisi voimassa.
ESTAan liittyen kannattaa myös ehdottomasti lukea tämän jutun kommentit. Me maksoimme ensin ESTAsta virheemme takia n. 150 euroa, mutta saimme sitten ylimääräiset rahat takaisin kun hiukan uhkailimme ja valuuttakurssimuutosten takia lopullinen ESTA-kustannuksemme jäi sitten noinkin pieneksi.

Taksit olivat Las Vegasia lukuunottamatta Uber-takseja, eli jonkin verran tavallisia takseja edullisempia.

Ostimme tälle matkalle ensimmäistä kertaa myös yhden prepaid -kortin, joka mahdollisti edulliset puhelut ja nettiyhteyden (1 Gtavu dataa) myös hotellien ulkopuolella, sillä suomalaisten SIM-korttien käyttäminen on kallista USA:ssa ja Pirkon sapattivapaan aikana maksamme kaikki puhelinkulut itse.

Ja matkakustannuksiinhan emme sisällytä ruokaa, sillä söisimme me kotonakin, emmekä ostoksia, jotka eivät mitenkään liity tähän matkaan, kuten vaikka nyt tällä matkalla Applen liikkeestä San Franciscosta ostetut uudet suojakuoret puhelimeen ja iPadiin.

Matkamuistojen määrä tuntuu meillä vähevän matka matkalta – tällä kertaa mukaan ei tarttunut kuin kaksi magneettia, kaksi postikorttia ja tuo Grand Canyon -pallo, johon Lasse ihastui! (Jos ihmettelet, miten nämä maksoivat 79 euroa, niin selitys on, että tästä puuttuvat myös matkamuistoiksi luokittelemani meistä parissa nähtävyydessä otetut yhteiskuvat, jotka tunnetusti eivät ole halpoja!).

Tappiopuolellekin tuli tällä(kin) kertaa yksi tavara: Pirkko onnistui hukkaammaan uuden Olympus Pen -kameransa linssisuojuksen puolivälissä matkaa – mutta sen innoittamana hän sitten tilasikin hetimmiten uuden ja nyt sellaisen, jossa on kiinnitysnarukin.Samaiseen kameraan olisimme mielellämme myös ostaneet vara-akun, mutta sellaista ei löytynyt, tosin kysyimme vaan noin kymmenestä kameroita myyvistä liikkeestä. Taitavat olla nämä tällaiset varaosat siirtyneet isoillakin markkinoilla vain verkossa myytäviksi tuotteiksi. Molemmat tuotteet löytyivät sitten Olympuksen omasta verkkokaupasta.