Life and white balance

Life and white balance

Tänä syksynä olen osallistunut lyhyelle Haluatko toimittajaksi -kurssille.
En niinkään kerratakseni perusasioita, Johanna Nykopp oli hyvä opettaja, vaan hyödyntääkseni kurssia siten, että se ”pakottaisi” minut tänäkin syksynä kirjoittamaan myös jotain yksittäistä blogijuttua isommankin jutun.

Kurssilla panostettiinkin yhden pienen haastatteluharjoituksen jälkeen heti tuohon isompaan juttuun, mutta sen valmistumista odotellessa tässä tämä pieni haastattelu. Haastattelimme siis pareittain toisiamme ja päädyin haastattelemaan minulle jo viime syksyn blogikuvauskurssilta ja sen jälkeenkin Hanna Råstin retkiltä tuttua Kirstiä, joka hänkin on viime syksyisen kurssin jäljiltä kirjoittanut blogiaan, Life and white balance, jo vuoden verran.

KirstiSanovat, että tuhansien ja taas tuhansien blogien joukossa erottuakseen on löydettävä juuri se oma juttunsa. Kirsti Penttilän ensimmäinen idea blogin tiimoilta oli arkkitehtuuri ja ihan erityisesti Helsingin jugendtalot.

Kymmenen vuotta sitten Kirsti esitteli Helsinkiä ulkomaalaiselle ystävälleen, joka opetti hänet nostamaan katseensa ylös: kaupunki on täynnä kauniita fasadeja, joita ei vaan pysähtymättä ja nostamatta katsettaan huomaa.

Lapsenlapsensa syntymä innosti hankkimaan digikameran ja kameraan alkoi tallentua paitsi hyviä hetkiä lapsen kanssa myös Helsinkiä.

Kirsti määrittelee itsensä estetiikoksi ja maailmanparantajaksi: hän pitää kaikesta kauniista. Nuorempana se oli muoti, jopa ammattina, sittemmin historia, arkkitehtuuri ja luonto.

Blogiaan, Life and white balance, hän ei kuitenkaan vielä ole rajannut turhan tiukasti. Arkkitehtuurin lisäksi mukaan mahtuu myös historiaa, sukutarinoita, muotia ja pieniä matkoja Suomessa – ja ehkä jossain vaiheessa myös kauniita taloja Brysselistä, kotikaupungista vuosien takaa. Niin elämänkokemuksensa kuin koulutuksensa myötä hän on nähnyt ihmisluonteen mahdollisuudet niin hyvään kuin pahaan: valta ja vallanhimo ovat vaikuttaneet ihmiskuntaan läpi historian ja vienyt sen monta kertaa tuhon partaalle. Blogillaan Kirsti tuo esille luonnon ja elinympäristömme kauneuden ja haavoittuvuuden ja haluaa näin omalta osaltaan vaikuttaa siihen, että valitsisimme luonnon ja kaiken vanhan ja kauniin säilyttämisen kuluttamisen sijaan.

Valokuvausta Kirsti on opetellut viime vuosina muutamalla kurssilla ja sittemmin mukaan on tullut myös kirjoittaminen. Blogi tarvitsee kuvien lisäksi tarinansa ja oman elämäntarinakin on tekeillä. Ja kuka sitä tietää, jos vaikka vielä joskus se kirjakin, nuoruuden haaveita sekin.

Kruunuvuori Life and white balanceKirstin blogin jutuista voisin lopuksi esiin muutaman, joita voisin erityisesti suositella:

Marimekon muotinäytös Life and white balance

(Kuvat ovat Kirstin Life and white balance -blogista, luvalla.)

Tags from the story
,
Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Kati Pitkälä

    Kenen järjestämä oli tuo Haluatko toimittajaksi -kurssi? Olen itse toimittajataustainen tiedottaja, ja haluaisin palauttaa mieliini kirjoittamisen perustasioita ja saada jutuista palautetta. :) Yst. terv. Kati Pitkälä

  2. says: Pirkko

    Työväenopiston kurssi tämäkin oli. Olen viimeisen parin vuoden mittaan käynyt kahdella, yhdellä Etelä-Tapiolassa ja tällä toisella Malmilla. Etelä-Tapiolan oli mielestäni vielä paljon parempi kuin tuo Malmin kurssi, mutta toki siinä oli enemmän kurssikertojakin. Seuraavia kursseja työväenopiston osalta kannattanee etsiä elokuun alussa.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *