Kevätkirjoja

Shopaholic

Kevät on (taas) ollut sen verran kiireinen, että kirjat on “nautittu” lähinnä rentoutumiseen – ei siis mitään kovin raskasta tai korkealentoista.

Kirjoista voisin kuitenkin mainita muutaman: Sophie Kinsellan uusin Shopaholic -sarjan kirja Shopaholic & Sister on hervottoman hauskaa ja oivaltavaa luettavaa, ainakin, jos edes joskus itsekin shoppailee, jos vaikka hillitymmin kuin kirjan päähenkilö Becky ja kontrasti järkevään ja kestävän kehityksen arvoja kannattavaan Jessicaan on kuvattu hienosti! Kirja on myös ajassa kiinni, mukana on myös shoppailu eBaystä (vrt. meillä tunnetumpi huuto.net). Åsne Seierstadtin Kabulin kirjakauppias avaa täysin toisenlaisen maailman ja Kiti Kokkosen Sähköpostiromaanista kiinnostuin kun itsekin kirjoitan ajoittain paljonkin sähköpostia. Michael Crichtonin State of Fear -romaanissa oli yllättävä näkökulma maapallon lämpenemiseen ja muihin luonnonkatastrofeihin – pelotellaanko niillä sittenkin enemmän kuin olisi tarpeen. Jäin myös ihailemaan kirjan ajankohtaisuutta – kirja päättyy tsunamitilanteeseen – mutta se on kirjoitettu ennen tapaninpäivää 2004!

Joko muuten tunnet Bookcrossing -idean? Luettuasi kirjan vapautat sen muiden luettavaksi, mutta ennen vapauttamista koodaat sen – ja toivot kirjan seuraavan lukijan kirjautuvan nettiin ja vapauttavan kirjan luettuaan eteenpäin – jolloin voit seurata kirjasi matkaa maailmalla. En vielä ole vapauttanut yhtään kirjaa, mutta olen vähän suunnitellut tekeväni muutaman eläinkokeen lähiaikoina …

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä: