Kesätaidetta

Jos kesämatkasi suuntautuu Turkuun, niin poikkea jokirannassa Wäinö Aaltosen museon impressionistien näyttelyssä.
Useimmat työt ovat kesäisen heleitä ja valoisia – eli jos vaikka ulkona ei kesää olisikaan, niin näissä tauluissa on.
WAM on sitä paitsi sen verran pieni museo, ettei taide siellä katsottuna ehdi koskaan väsyttää – toisin kuin joskus suurissa ja hienoissa museoissa maailmalla 🙂

Samalla kesäisen pieni annos taidehistoriaa:
Impressionismi on 1900-luvun lopulla syntynyt maalaustaiteen suuntaus joka pyrkii kuvaamaan tekijän vaikutelman kuvattavasta kohteesta – ja usein kohteena on luonto. Kuuluisimpia impressionisteja ovat Manet, Degas, Monet, Monet, Renoir, Pissarro, Bazille, Sisley, Morisot, Cèzanne – näistä useita mukana myös WAMin näyttelyssä.
Pointillismi (tai divisionismi) on tekniikka, jossa maalataan puhtailla, sekoittamattomilla väreillä pieniä rinnakkaisia alueita siten, että tietyltä etäisyydeltä tarkasteltuna värit sekoittuvat optisesti havainnossa. Kuuluisia divisionisteja ovat mm. Signac and Cross – molemmat esillä myös Turussa.

Pointtillismi

Artikkelin avainsanoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.