Vänö – Borstö – Björkö

Aamulla Vänössä matkasuunnitelmamme oli vähällä muuttua kun vieressämme laiturissa ollut iso moottorivene ajoi vahingossa ankkuriliinamme poikki ja ankkurimme (ja puolet liinasta) jäi Vänön lahden pohjaan. Ensimmäinen yritys ankkurin pelastamiseksi tehtiin katsastamalla lahtea naapurilta lainatulla jollalla – jos vaikka liina olisi noussut pintaan. Toinen yritys käsitti sukellusyrityksiä toiselta naapurilta lainattuja uimalaseja hyödyntäen, mutta näkyvyys lahdella oli olematon, eli ei tulosta vielä tästäkään. Sen jälkeen ystävällinen naapuriveneilijä rakensi ohuesta köydestä, uistimista ja vasarasta! “pitkänsiiman”, jolla hän naarasi lahtea – ja sai kun saikin saaliiksi ankkurimme! Tappion puolelle tapahtumasta jäi vain katkennut ankkuriliina (ja Sagan kipparille lahjoitettu konjakkipullo)- ja pääsimme jatkamaan matkaa “suunnitelmamme” mukaisesti.
Eli kryssimme Vänöstä Borstöhön, jossa söimme lounaan ja katsastimme Borstö Gumman. Ja sieltä jatkoimme Björkön luonnonsatamaan (lähellä Jurmoa), jossa on paitsi suojainen satamalahti myös puhdasvetinen järvi – ei haastetta saunavuoroista tällä saarella.

Artikkelin avainsanoja
, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.