Pari päivää vastatuuleen …

Yllättävä kyllä, vaikka reittivalintamme oli melko vapaa, niin päädyimme Vänön jälkeen ajamaan tarkoituksella vastatuuleen (SW). Piti nimittäin päästä testaamaan, että miten Vänössä naapuriin sattuneen kilpapurjehtijan ohjeilla maston taivuttaminen taaksepäin vaikutti veneen nousukulmaan (sen myötä että isopurjeen sai litteämmäksi) – ja vaikuttihan se!

Forboj

(Mastonhuipputakilaisissa veneissä esijännitystä tarvitaan vähemmän kuin osatakilaisissa veneissä, mutta näissäkin on tärkeää, että maston esijännitys on linjassa ison purjeen mastokaaren kanssa siten, että sekä isopurje että genua asettuvat mahdollisimman tasaisesti. Samma (och lite till) på svenska.)

Björköstä päätimme vastatuulesta (taas, nyt NE) huolimatta jatkaa Kasnäsiin, kun tarvitsimme vettä ja sähkäö – ja maistui se ravintolaruokakin taas välillä 🙂

Artikkelin avainsanoja
, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.