Saaristomeren suosituimmat paikat?

Kasnäsistä jatkoimme matkaa Helsingholmenin saarelle. Rantautuessamme sinne jo n. klo 11 paikkojakin oli vielä valittavaksi asti :-) Katsastimme saaren ja söimme savukalalounaan (saarelta ostettua ahventa ja lohta) – ja irroitimme köydet taas n. klo 13 maissa (jolloin paikat rannassa alkoivat jo täyttyä).
Helsingholmenista purjehdimme Gullkronaan, jossa ei myöskään ollut seurasta pulaa. Aina on tilaa vielä yhdelle periaatteella onnistuimme kuitenkin rantautumaan hetkeksi sinnekin n. klo 15 tienoilla, noin viimeiseen vapaaseen paikkaan. Saaristomerellä on näillä helteillä ja keskellä heinäkuuta ruuhkaa! Suosituimmat väylätkin tuovat mieleen moottoritien merellä, kun veneitä menee kumpaankin suuntaan niin paljon, että tuntuu, ettei karttaa tarvitsisi …
No, onneksi seuran saaressa (Svinö) on kivan väljää, kun monet ovat pitkillä kesälomapurjehduksilla, eikä suinkaan päivämatkan päässä Turusta.

Artikkelin avainsanoja
, , ,