Volvo Ocean Race – ja automainonta …

Volvon radiomainoksessa kerrotaan näinä viikkoina, että on kaksi tapaa pästä Kapkaupunkiin: joko voit viettää kuukauden purjeveneessä, syödä pakastekuivattua muonaa, nukkua tunnin kerrallaan, pelätä törmääväsi jäävuoreen tai valaaseen ja palella koko ajan – tai voit koeajaa Volvon (ja ilmeisesti sitten voittaa (lento?)matkan Kapkaupunkiin.
Taitavat mainoksessa hiukan mollata purjehtimista :-) tai sitten mainoksen tekijät eivät todella tunne aihetta. Ei taida Suomesta Kapkaupunkiin purjehtia ihan kuukaudessa … useimmiten veneissä, joilla tuota matkaa voisi kuvitella tekevänsä, voi syödä muutakin kuin pakastekuivattua muonaa … jos matkaa tehdään porukalla, niin vuorot lienevät tuntia pidempiä … paljonkohan jäävuoria oikeasti on Suomen ja Kapkaupungin välillä tähän aikaan vuodesta … ja ainakaan tuossa päiväntasaajan molemmin puolin tuskin purjeveneessäkään tarvitsee koko ajan palella …

Hyvää matkaa kuitenkin Kapkaupunkiin menijöille, matkustat sinne sitten purjeveneellä tai lentäen – tai vaikka autolla ;-)