Tämäkö neuleblogi?

Neuleblogit on kuulemma yksi suosituimpia blogilajeja netissä.
Siis tässä yksi neulejuttu 🙂 (tai huovutusjuttu) – päätin huovutusinnostukseni päätteeksi (?) kokeilla neulotun työn huovuttamista.
Koetyöni tein Pirkan huovutetun hatun ohjeita soveltaen. Käyttämäni lanka oli Natur Uld (samantapainen kuin Novita Huopanen) (Tapiolan loistavasta lankakaupasta, Neuletikistä) ja kudoin sen numero 8 puikoilla. Koehuovutin 2 mallitilkkua, yhden pesukoneessa, ja toisen käsin. Pesukonehuovutuksen (40 astetta) lopputulos oli kova ja epätasainen, pidin käsin “pyykkilaudalla” huovuttamisen tuloksesta enemmän.
Laskin sitten kokoon 59 tarvittavan 98 silmukkaa ja 36 kerrosta ja kudoin hatun. Vähän hirvitti miten ison tuntuinen siitä tuli, etenkin kun se käsin piti huovuttaa, mutta lopputulos oli kuitenkin lähes sopivan kokoinen (60 cm, kork. 22 cm).
(Ehkä hiukan pienentäisin silmukka- ja kerrosmääriä jos tekisin toisen – käsin huovuttaessa sai tehdäaika paljon töitä, että hattu kutistui riittävän pieneksi.)
Huovutettu hattu
Mutta tuollainen siitä siis tuli, ehkä�, jos kovia pakkasia tulee, niin tuo pääsee vielä sunnuntaikävelylle meren jäälle.
Ja käsiin aikaisemmin huovuttamani lapaset!

Artikkelin avainsanoja