Da Vinci -koodi

Kävimme, mekin, sitten katsomassa elokuvan – kirjan luinkin jo muutama kesä sitten.
Elokuva oli ihan kelvollinen kuvitus kirjalle – jos jaksaa istua työpäivän jälkeen 2½ tuntia Bio Rexin  ei niin erinomaisilla penkeillä ikävystymättä, niin täytyyhän se olla, kelvollinen! Elokuvaa katsoessa tuli ajoittain mieleen, että tämä tarina on kyllä tarkkaan laskien sijoitettu tähän aikaan: naisten aseman nostaminen, (katolisen) kirkon vanhan säilyttämisen asenne, taidetta ja matkailua mm.
Pariisissa ja Lontoossa, tiedettä, amerikkalaiset ja ranskalaiset huippunäyttelijät, nopeatempoista toimintaa – eiköhän tässä jo ole lähes jokaiselle jotakin.
Siis jokaiselle aikuiselle – yritin 11-vuotiaalle selittää, että miksi tarinan ymmärtäminen voisi olla hänelle vaikeaa: kun oikeastaan pitäisi tuntea edes jollain tavalla koko länsimainen historia viimeisen parin vuosituhannen ajalta ymmärtääkseen miten tarina sitä pyrkii muuttamaan!

Omasta puolestani voin myös suositella kesälukemiseksi muitakin Dan Brownin kirjoja: Angels and Demons, Deception Point ja Digital Fortress. Samat teemat, vaikka kryptologia, toistuvat näissäkin. Minulta saa vaikka lainaksi (englanninkielisinä)!

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.