Sisustusohjelmaa netissä

01 Ennen1

(Klikkaa kuvaa, niin pääset kuvasarjaan remontin kulusta. Täydentyy lähes päivittäin.)

Runsaan 8 vuoden asumisen jälkeen uusimme keittiömme. Asia oli ollut erilaisina ideoina ilmassa jo useamman vuoden ja jääkaappimme viime kesän helteillä sanoessa osittain irti työsopimuksensa päätimme edetä asiassa. Hahmottelimme ensin vaihtoehtoja sisustussuunnittelijan kanssa ja kun perusratkaisu oli löytynyt lähestyimme keittiötoimittajia ja päädyimme lopulta A la Carten Neve-kaappeihin ja Mielen koneisiin, kokonaisvastuullisena toimittajana Espoon Keittiömaailma.

Merkittävimmät asiat, joita tavoittelemme ovat:

  • edellisten asukkaiden yläkaapeilla peittämän 70×70 cm ikkunan esille saaminen
  • iso jääkaappi
  • yhdistelmäuuni (kiertoilma + mikro)
  • “Artek” -tyylinen nykyistä valoisampi keittiö, valkoista ja koivua.

Matkan varrella suunnitelmiin tuli myös yhden tutun ylistävien lausuntojen perusteella induktioliesi. Haimme myös selkeämpää sijoittelua eri tavararyhmille: astiat yhdelle seinälle, ruokavarastot jääkaapin viereen toiselle, kodinkoneet ja leivontavälineet omaksi kokonaisuudekseen – ja luovuimme tarpeettomiksi osoittautuneista mauste- ja kuivauskaapeista.

Remontti alkoi käytännössä viikonloppuna 12.10. kun pakkasin keittiönkaappiemme sisällön 8 lainalaatikkoon. Tiistai-aamuna remonttimies saapui ja siirsimme vanhan jääkaapin ja mikron olohuoneen puolelle, remonttikeittiöksi. Ja päivän mittaan vanha keittiö olikin sitten purettu ja kuljetettu pois! Keskiviikon teemoina oli sähkötöiden ensimmäinen vaihe ja pintojen rakentaminen ja/tai pohjustaminen maalausta varten. Torstaina seinäpinnat saivat uuden maalin ja kaapit tulivat, ihan sovittuna päivänä. Viikon päätteeksi perjantaina mukava remonttimiehemme oli saanut jo keittiömme L-osan kaapit paikalleen. Unelmamme alkaa hahmottua – ihan oikeanlaisena!

Ensi viikon ohjelmassa ainakin: saarekkeen kasaaminen, loppujen kodinkoneiden asettaminen paikoille, tiskialtaan asentaminen, putki- ja sähkötöitä, välitilan lasilevyt ja ehkä viimeisenä välitilan valojen ja pistorasioiden asentaminen. Myös laattalaattian muutamat korjaukset jätettiin työlistan loppupuolelle.

Muutama kommentti elämisestä keittiöremontin keskellä: keittiömme sijaitsee talomme 1. kerroksessa, joten elämää muualla talossa remontti häiritsee aika vähän. Keittiöttömyys toki haittaa hiukan: vaikka jääkaappi, mikro ja kahvinkeitin onkin käytettävissä – mutta astiat pitää tiskata käsin kylpyhuoneessa! Ja miksi remonttimiesten työaika on asettunut välille 7-15, siinä missä se IT-alalla, pankeissa erityisesti, yleisimmin asettunee 9-17 välille! Joudumme siis pari viikkoa heräämään aamuisin erityisen aikaisin…

Viikonloppuna nautimme keittiöremontin sosiaalisesta puolesta – perjantai-iltana söimme tuttavapariskunnan luona simpukoita ja katsoimme valokuvia heidän keittiöremontistaan. Lauantaina “lunastimme” Pirkon palkintoillallisen ravintola Tapiontorissa yhdessä ystävien kanssa.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Artikkelin avainsanoja

1 Comment

  • Tiedoksesi:”sisustussuunnittelijan” linkki ei toimi;-)

    Kiitos Eero, korjasin linkin! Pirkko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.