Ohjelman toinen jakso

17AikaValmis

Toinen remonttiviikko alkoi pienellä ongelmalla – pisin tilatuista massiivikoivutasoista oli karvan verran lyhyt, mutta päädyimme sitten hyväksymään sen kuitenkin. Sami täytti seinän ja levyn välin akryylimassalla ja lopputulos vaikuttaa ihan hyvältä.
Maanantaina saapuivat kodinkoneet (tai ainakin suurin osa niistä) ja jääkaappi, yhdistelmäuuni ja liesituuletin asennettiin jo paikalleenkin, samoin kuin pesuallas.
Huomenna kalusteasennukset saataneen jo valmiiksi – puuttuuhan enää keskisaareke (ja siiihen tuleva pakastin).
Ja toivottavasti vielä hukassa oleva induktiotasokin löytää meille melko pian …

Tiistaina remontti eteni yksityiskohdissa – hyllyjä, vetimiä, muutaman lattialaatan korjaus (säilytimme vanhan lattian, koska kaapistot tulivat samoille paikoille kuin ennen ja samaa lattiaa on myös takan edessä samassa kerroksessa). Myös saarekkeeseen kuuluva “jättilaatikosto” asettui pyörilleen. Induktiotaso tullee huomenna keskiviikkona. Saarekkeen puuttuva pöytätaso toivottavasti torstaina. Ja sähkömies perjantaina … (otimme tosin jo uuden jääkaapin käyttöön, mutta sähkö siihen tulee vielä olohuoneen puolelta).

Keskiviikkona pienet ongelmat jatkuvat. Vielä rakentamatta olevan saarekkeen mitoissa on hiukan häikkää – ja aamulla hätäisesti (?) tehdyissä laskelmissakin vielä pieni virhe, jonka takia saarekkeesta tulee turhan “väljä”. Täytyy ottaa aikalisä yön yli ja miettiä, että pitäisikö rakennelma korjata nyt mieleiseksi vai tottuukohan siihen… Induktioliesi kuitenkin saatiin ongelmitta paikalleen. Ja “lasimies” kävi mittaamassa kaappien välitilaan tulevat lasilevyt. Illalla tyhjensin jo lainalaatikoista ison osan tavaroista uusiin kaappeihin – lainalaatikot voimme palauttaa jo huomenna torstaina.

Torstaina päädyin sitten siihen, että saareke “tiivistetään” ja se tehtiin sitten uudelleen saman tien. (Pisteet Keittiömaailmalle, asiasta ei tehty ongelmaa vaan se, että saadaan onnistunut lopputulos tuntui olevan arvossaan.)

Perjantaina asennettiin saarekkeen taso ja kytkettiin kodinkoneisiin sähköt.

Ensi viikon alussa, ehkä, saamme välitilan lasit paikalleen ja vasta sen jälkeen saamme keittiöön taas vedet, kun hanan on parempi olla poissa vielä laseja asennettaessa – eli astioiden tiskaaminen, käsin, kylpyhuoneessa jatkuu toistaiseksi.

“Sisustusohjelman” kolmas jakso ja kuvasarja kokonaan valmiista uudesta keittiöstä ilmestynee aikaisintaan itsenäisyyspäivän tienoilla – remontin lopun aikataulu venyy meistä johtuvista syistä, kun vietämme ensi viikonlopun, vielä pidennettynä, Etelä-Ranskassa.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Artikkelin avainsanoja

1 Comment

Comments are closed.