Keittiöremontti; osa 3

Keittiöremonttikuviin tästä

Uusi keittiömme on nyt melkein valmis.
Välitilan lasit on asennettu paikalleen (1. yritys), keittiöön tulee taas vesi (ja astianpesukone toimii!) ja viimeisenä vaiheena myös välitilan valot ja pistorasiat on asennettu.
Hiukan rästilistaakin löytyy: Välitilaan perinteisten kaakelien sijaan, ainakin vielä toistaiseksi voimassa olevan suunnitelman mukaan, tulevat lasit vaativat mieluiten täysin virheettömän taustan, mikään ei saa olla yhtään vino mihinkään suuntaan ja tästä johtuen välitilan lasien asennusta joudutaan vielä hiukan iteroimaan tulevina viikkoina. Samoin seinän pienestä kaarevuudesta johtuen saareketason ja seinän välistä saumaa joudutaan viimeistelemään – ja, ikävä kyllä, laattalattian paikkakorjaus osoittautui myös varsin haasteelliseksi, ja ehkä lattian epätasaisuuttakin vielä hiukan korjataan. Tai sitten kaikkeen tottuu …
Lisätilauksena päätimme myös välitilan lamppujen ja pistorasioiden asennuksen jälkeen tilata (sähkömiehen jo alusta alkaen kovasti kaipaamat!) valolistat – vaikka ne “vanhanaikaisia” olisivatkin.

Kokonaisuutena keittiön vaihto sujui (kai?) kuitenkin kohtuullisen pienin murhein. Kaappien tilaus osui (yhtä hiukan väärän mittaista tasoa ja unohtunutta lokerikkoa lukuunottamatta) jokseenkin kohdalleen ja asennuksessa tuli vain yksi pieni kolhu (täytyy vielä miettiä, että viitsimmekö vaihdattaa yhden kaapinoven). Ja toistaiseksi kaikki remonttiamme tehneet ammattimiehet ovat olleet mukavia, asiallisia ja ajallaan! Pienet ongelmat ovat olleet myös Keittiömaailman ongelmia, eli kokonaistoimitus on toistaiseksi tuntunut myös siltä. Vaikka hetkittäin pienetkin ongelmat remontissa stressaavat ja tuntuvat kovin isoilta!

Huomaa muuten kuvissa muutamat uuden keittiön pienet uushankinnat – nyt kun laskutilaa on enemmän niin investoimme pieneen sääasemaan ja “tavallisen” keittiötelevision sijaan elektroniseen valokuvakehykseen, joka arpoo vaikka 30 sekunnin välein uuden kuvan aamiaisen piristykseksi!

Uusia asioita ovat myös yhdistelmäuuni, joka on siis samalla mikroaaltouuni ja (hiukan normaalia pienempi) kiertoilmauuni, ja induktiotaso – mutta käyttökokemuksia näistä ei ole vielä juurikaan ehtinyt kertyä. Palaan näihin sitten viimeistään jouluruokien valmistamisen jälkeen.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Artikkelin avainsanoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.