Haasteellinen digiaika

Käytimme sitten, mekin, osan joululomastamme kodin digivalmiuksien parantamiseen.
Pari vuotta sitten hankimme ensimmäisen perusdigiboxin (Nokia Mediamaster 120T), jolla saimme näkymään halutessamme vaikka Yle Teeman tai SubTV:n – tosin tästä laitteesta joutuu ottamaan virrat pois noin kerran päivässä, jotta se toimisi … mutta, on sillä muutama digikanavaohjelma onnistuneesti katsottu.
Nyt halusin mahdollistaa myös digikanavilta tulevien ohjelmien ajastetun nauhoittamisen.
Ensimmäinen vaihtoehtoni oli ostaa kovalevylle tallentava digiboxi, jossa olisi useita virittimiä ja mahdollisuus kirjoittaa joskus joku leffa talteen DVD:lle. Mutta tällaista laitettapa ei markkinoilla vielä kuulemma ole! Joko saat monta viritintä tai DVD:lle kirjoittamisen, mutta et molempia. Melkein olin sitten jo päätymässä Verkkokaupan Procaster 6300-T -laitteeseen, vaikka DVD:n kirjoittaminen olisi vaatinut laitteen liittämisen sitä varten tietokoneeseen – mutta onneksi luin vielä ennen ostopäätöstä hiukan käyttäjäkommentteja laitteesta (joka mm. viimeisen Tekniikan Maailman mukaan on tällä hetkellä markkinoilla olevista n. paras) ja päätin, että jos haluan toimivan kodinkoneen enkä tekniikkaharrastusta, niin tämänkin osalta pitänee odottaa ainakin vielä muutama ohjelmapäivitys.
Päätin sitten kokeilla edullisempaa viritystä ja ostin ajastusominaisuuden sisältävän digiboxin (Handan DVB-T 4000) ja kohtuullisella muutaman tunnin askartelulla sain eilen nauhoitettua ensimmäisen kerran digikanavaohjelmaa (videona JVC:n video/DVD -yhdistelmä HR-XV3, Handanista tuleva Scart kytkettynä sen L-1 Scart-liittymään ja nauhoitus videon L-1 -kanavalta).
Ratkaisu toki ontuu vielä käytettävyydeltään pahasti – nauhoituksen aikana ei voi katsella televisiosta muuta ohjelmaa (vain yksi viritin) ja ajastus pitää tehdä kahteen kertaan (erikseen digiboxiin ja erikseen videoon) – mutta onpahan nyt edes ratkaisu. Tämän viritelmän tein kakkostelevisioomme, ykköstelevision osalta odotan edelleen sitä luotettavasti toimivaa, kovalevylle ja DVD:lle tallettavaa monivirittimistä laitetta … jos tiedät tällaisesta, niin kerro, vaikka kommenteissa!

1 Comment

  • Niin, piti vielä mainitsemani, että kun tämän pienen projektin vaiheissa muutaman kerran turvauduin digi-infoon, niin pitää ihan erikseen kehua ko. organisaation (www.digitv.fi) nopeutta ja ystävällisyyttä, jopa joulunpyhinä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.