CMS Forever vs. Esport Center

Kuntosalille!Vuosia sitten kun muutimme Iirislahteen kävimme muutaman vuoden kuntosalilla Matinkylässä, taisi olla silloin nimeltään Victoria, mutta kun se sitten muuttui CMS-ketjun kuntosaliksi, johon olisi pitänyt ostaa jäsenyys vähintään vuodeksi, niin hylkäsimme sen ja siirryimme Esport Centeriin.
Viime keväänä Esport Centerin liikenneruuhkat ja paikoitushaasteet alkoivat  nyppiä enenevässä määrin ja kun syksyllä piti tehdä päätöksiä tulevan talvikauden kuntosalista, niin otin Matinkylän CMS Forever -kuntosalin uudelleen harkintaan.
Kävin testaamassa lokakuun lopulla molemmat salit ja tiukan harkinnan jälkeen päädyin vaihtamaan Esport Centeristä CMS Foreveriin. Hintojen vertailu oli haastavaa – erityisesti CMS Foreveristä oli vaikea edes saada niitä ja lisäksi, tietysti, hinnoittelu- ja muut parametrit olivat riittävän erilaisia, että yhteismitallisuutta oli vaikea löytää: Esport 64e/kk, liittymismaksu 50e – CMS Forever 58e (vuoden sitoutumisella)/4vkoa, tai 89e (ei vuoden sitoutumista)/kuukausi, liittymismaksu 30e, Esport ottaa liikuntaseteleitä vaan vuosisopimukseen (750e/vuosi), CMS taas kuukausittain, CMS:n alle vuoden jäsenyyteen ei kuulu ohjelman tekoa (100e), Esportissa hintaan kuuluu myös sisäjuoksuradan käyttö, CMS:ssä myös sulkapallotunnit, jne.
Lopulta tein päätöksen pitkälti fiilispohjalta, CMS tuntui freesimmältä, lämmittelyalueella on runsaasti toimivia televisioita katseluetäisyydellä ja – mikä parasta – sali on kävelyetäisyydellä meiltä, joten ei liikenneruuhkia eikä paikoitusongelmia.
Ja nyt parin kuukauden jälkeen päätös tuntuu edelleen oikealta, maksan kuntosalilla käymisestä nyt ehkä hiukan viime talvea enemmän, mutta tunnen saavani myös hiukan enemmän – myös ihan pieniä asioita, kuten joulutunnelmaa piparintuoksun muodossa tai kivasti jouluksi koristellut tilat tai vastaanoton tyttöjen iloiset ilmeet!