Puuttuva palanen Espoon rantaraittiin

Ruskea viiva = rakennettava osuus

Espoossa on jo useita vuosia vähitellen rakennettu rantoja pitkin kiertävää kevyen liikenteen väylää, rantaraittia. Monessa kohtaa siitä on käyty isompia tai pienempiä kiistoja, kun rantatonttien haltijat eivät ole raittia mailleen halunneet.
Myös meidän kohdallamme rantaraitti on toistaiseksi tehnyt pienen mutkan ja kiertänyt yhtiömme tontin maan puolelta – mutta nyt asiaan on kuulemma tulossa muutos ja tämäkin pieni pätkä rantaraittia rakennetaan ehkä jo tulevana kesänä ja syksynä. Iirislahdessa rantaraitin rakentamista on näinkin pitkään ilmeisesti lykännyt siihen täällä sisältyvä tarve sillasta, sillä taloyhtiössämme on myös pieni venesatama talon asukkaiden veneille.
Saamamme tiedon mukaan rakennettavan sillan alituskorkeudeksi tulisi n. 3 metriä – eli hyvästi purjeveneet omassa rannassa! (Onneksi me myimme omamme jo viime syksynä :-)).

Jutun johdantoon tästä

(Päivitetty 23.4.)
Länsiväylä kirjoitti asiasta 22.4. numerossaan. Jutussa mainittu As Oy Iirislahdenranta on naapuriyhtiömme, yhtiömme kannalta tilanne on jossain määrin toinen.

Artikkelin avainsanoja