Seuraava panostus digiaikaan

Uusi televisio
Joululomalla hankimme toisen digiboxin – ja viime viikolla hankimme ensimmäisen digitelevision. Television hankintaan meitä innosti mm. sisarentyttären muutto omaan kotiin (=uusi koti tiedossa vanhalle televisiollemme). Mallin valinta ei ollut ihan helppo – Pirkko painotti sisustuksellisia arvoja, Lasse tekniikkaa – mutta lopulta päädyimme ei-niin-hienoon-mutta-tyylikkääseen -malliin, kun tulevat HD-standardit kuitenkin ovat vielä luultavasti hakusessa.
Muutaman päivän kokemuksella digitelevisio on toiminut kohtuullisesti – jostain leffasta toki tekstit olivat digipuolella hukassa, mutta onneksi vielä voi valita saman kanavan analogisena. Ja toki 28-tuumaisesta 40-tuumaiseen tuo kuvaan näköä ja LCD kirkkautta – Pirkon television katseluun käyttämät kaukolasit taitavat taas hetkeksi ainakin jäädä käyttämättä!

Vanhaan televisioon liitetty ensimmäinen (surkea, Nokia Mediamaster) digiboximme muutti tässä yhteydessä vintille, 3. television kaveriksi – eli nyt kaikilla televisioillamme on digivalmius ja kahdella niistä valmius nauhoittaa digikanavia (mutta vain yhdellä ajastetusti, pienellä onnistumisprosentilla). Hankintalistalla on vielä tallentava digiboxi, jolla haluamansa ohjelmat voisi myös kirjoittaa talteen DVD:lle ilman tietokonetta – mutta näitä on vielä sen verran vähän tarjolla, että jäämme odottamaan.