Manu – siperian maaoravauros

MaaoravaEi, tämä ei ole hamsterini Baselin seuraaja eikä tämä asu meillä – vaan Manu on sisarentyttäreni uusi lemmikki ja asuu Turussa.
Manu on kotoisin Italiasta, on nyt n. 7 viikkoa vanha, 14 cm pitkä ja painaa 90g. Manu asustaa, luonnollisesti, häkissä, joka on reilusti hamsterin häkkiä isompi ja syö vaikka vanukasta, siemeniä, tuoreita vihanneksia ja marjoja.

Hamsteriin verrattuna erona on myös, että maaorava liikkuu helposti myös pitkin verhoja ja tapetteja – eli jos se ei halua palata häkkiinsä, niin sen kiinni ottaminen on hiukan haasteellista…Maaoravan häkki

Suoraan siskontytärtäni lainatakseni:  “Kiva lemmikki, suosittelen, mutta on kyllä todella menevä ja vilkas kaveri.”

Artikkelin avainsanoja

2 kommenttia

  • Siellä se meidän Manu komeilee.. :) Tuossa vieressä se taas temmeltää kovaa vauhtia…!

  • En nyt tiedä onko enää yli vuoden päästä sama tilanne kuin ennen, mutta maaorava tarvitsee vähintään metrin korkuisen häkin eikä tasoja tarvita välttämättä lainkaan; kiipeilypuut ja muut, missä voi kiipeillä, ovat yleensä paljon tärkeämpiä. Yleensä kaupan häkit eivät ole soveltuvia maaoraville, sillä ne ovat liian pieniä…

Comments are closed.