Heinäkuisella Saaristomerellä

Lisää kuvia

Pääosan viikkoa purjehdimme periaatteella minne tuuli kuljettaa – eli ei väkisin vastatuuleen – ja päädyimme reitille Satava – Stenskär – Jurmo – Utö – Kökar (Helsö) – Korpoström – Tjärulot – Pyytinkari – Husön (Iniössä) – Satava. Maileja kertyi n. 170 – ja välipäiviä hiukan turhan kovan tuulen takia yksi, Helsössä.

Säät eivät ihan suosineet – ei nyt ihan satanutkaan, mitä nyt joskus yöllä, mutta eipä oikein ollut tarjolla shortsikelejäkään. Mutta siitä huolimatta – oli mukava myös tänä vuonna päästä merelle ja kiertää Saaristomerellä “kaikki vanhat paikat”!

Stenskär Gullkronan lähellä oli alkuillasta jo täynnä (kuten tietysti Gullkronakin) ja päädyimme viettämään yön poijussa.
Jurmoon saavuimmekin sitten jo alkuiltapäivästä ja saimme niin laituripaikan kuin saunavuoronkin – Jurmossa on nykyisin 2 saunaa, joten saunavuoro järjestyy helpommin. Utöseen poikkesimme katsomaan uutta armeijalta vapautuneisiin tiloihin avattua hotellia (Havshotel) ja ravintolaa, jossa söimme lounaan.
Kökarin Helsöhön juutuimme taas (kuten 2004!) päiväksi, kun tuuli idästä 10-15 m/s, mutta niinpä sitten söimme sielläkin ravintolaillallisen (Havspaviljongen) – ja katsoimme DVD:ltä leffan A Good Year.
Paluu Kökarista Korppooseen sujui mukavasti reippaassa, mutta lähes myötäisessä tuulessa – ja pysähdyimme tarkistamaan Korpoströmin uuden ravintolan, joka osoittautui kuitenkin lieväksi pettymykseksi. Olisi kannattanut jatkaa hiukan uuteen Rumarin satamaan, jossa myös olisi ollut ravintola. Rumar kannattaa muuten pitää mielessä, jos on liikkeellä myöhäiseen iltaan asti – satama taitaa olla niin uusi, että siinä on vielä vähän aikaa tilaa myöhemmin illallakin. Me jatkoimme kuitenkin TPS:n saareen, Tjärulotiin, saunomaan, uimaan ja grillaamaan.
Tjärulotissa tuuli loppuikin sitten hetkeksi ja jatkoimme koneella toiseen TPS:n saareen, Pyytinkarille. Lopuksi vierailimme vielä Pirkon ja Lassen ystävien kesämökillä Husön saarella Iniössä – lopultakin tämä vierailu toteutui – Iniö kun ei kovin monena kesänä ole osunut ainakaan oikeaan aikaan sopivien tuulien varrelle. Hieno paikka Heidillä ja Juhalla – purjevenesyvyys rannassa ja kaikki …
Iniöstä paluupurjehdus Satavaan sujuikin sitten taas enimmäkseen myötätuulessa, spinnu komeasti ylhäällä.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä: