Maalla Espoossa

Orava

Teoriassa asumme kaupungissa – mutta pihapiirin eläinmäärästä päätellen voisi kyllä luulla asuvansa maalla. Tänään, kun helteessä pidimme “valvomatta” pihaovea auki, löysi orava sisälle asuntoomme – ja vasta pienen “keskustelun” (ja olohuoneen, keittiön ja ruokailutilan tarkastettuaan) se suostui palaamaan ulos. Vakiovieraita pihallamme ovat myös siilit, joita ruokimme maapähkinöillä – ja joskus kissanruualla. Siilien ruoasta menee osa tietysti varpusille ja muille linnuille, vaikka isompia, harakoita ja variksia, yritämmekin häätää pois apajilta. Ja kaipa loppuja pähkinän murusia myös hiiret käyvät syömässä illan pimetessä.
Ja useimpina aamuina, Hesarin noutoretkellä, jänis tervehtii etupihalla – uusi päivä maalla on alkanut …

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä: