Auringonkukkia ja puutarha-ajatuksia

Auringonkukkia

Tulin viime viikolla sattumalta 31:n bussilla Espoon asemalta Isoon Omenaan ja huomasin matkalla, että Puolarintiellä, Puolarmetsässä on auringonkukkapeltoja, joilta voi käydä itse poimimassa auringonkukkia. Sunnuntaina veimme viikonloppukylässä ollutta kummityttöä, Petraa, Espoon asemalle, ja pysähdyimmekin sitten paluumatkalla keräämään nipun auringonkukkia, viikolla “löytämältäni” pellolta – suosittelen! Puukko tai muu katkaisuväline vaan mukaan (ja pellon laidassa olevaan lippaaseen laitettavaksi 1 euro per 5 kukkaa).

Kukat olivat mielessä viikonloppuna myös lauantaina, kun Pirkon alaa opiskeleva ystävä kävi katsastamassa takapihamme – ajatuksena hahmotella sinne hiukan muutakin kuin nurmikkoa. Ehkä jo ensi keväänä saamme ainakin istutettua kesälomamatkan innoittamana hortensioita nykyisen ränsistyneen sireenipensaan tilalle.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä: