Kylpyhuoneen “facelift”

Siinä missä viime syksynä uusimme keittiömme, niin tänä syksynä toteutimme kylpyhuoneeseemme pienimuotoisen siistimisremontin.

Tehtävälista tekijöille oli tämän näköinen:

  1. vaihdetaan suihkuun tulevat maalatut putket kromattuihin, koska maali ei niissä kuitenkaan pysy
  2. vaihdetaan wc uuteen – vanhassa oli jo jalustassa hiushalkeamia eikä se tuntenut vettä säästäviä huuhteluvaihtoehtoja
  3. saumataan lattiaa ja seiniä suihkun alueella uudelleen ja uusitaan lattian ja seinän rajan silikonisaumaukset
  4. paikataan muutaman laudan ja kaapinoven kolhiintuneita maalauksia ja siistitään kaapinovien alaosat, jotka olivat hiukan kosteudesta kärsineitä.

Suunnittelun alkuvaiheessa mietimme myös kalusteiden vaihtoa, mutta kun kylpyhuoneessamme pesualtaalle jäävä tila on leveydeltään 80 cm ja tasoaltaiden vaihtoehdot nykyisin tuntuivat olevan 60/90/120 cm, niin päätimme sitten pitää vanhat kalusteet. Nykykalustemuodin mukaisen pienen pesuvadin tapaisen altaan kaapin päälle asennettuna hylkäsimme kättelyssä hyvin epäkäytännöllisen tuntuisena vaihtoehtona – ainakin meillä pesualtaassa pestään myös nyrkkipyykkiä!

Maanantaina irroitettiin vanha wc ja kunnostettiin lattia sen alta. Keskiviikkona putkimies kävi asentamassa uuden wc:n ja vaihtamassa putket – ja keskiviikkoiltapäivällä saumattiin lattia uudelleen ja vaihdettiin silikonisaumaukset ja korjattiin maalauksia. Kaapin ovet saamme korjattuina ensi viikolla – ja siinä se remontti sitten olikin! Ilman toista wc:tä olimme 2 yötä ja tietysti kaakeli- ja saumaustyöt toivat hiukan pölyä kylpyhuoneeseen, mutta kaiken kaikkiaan hyvällä suunnittelulla – ja hyvillä tekijöillä (kiitos Jaska!) homma sujui helposti ja nopeasti.

Eihän tällaisen remontin lopputuloksena toki ole ihan uusi kylpyhuone, mutta olimme perusratkaisuihin tyytyväisiä ja näillä pienilla asioilla kylpyhuoneemme on taas jokseenkin siistin ja huolitellun näköinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.