Verkkoyhteisöissä

Ehkei tämä ole kaikkein omituisin syy liittyä verkkoyhteisöön Facebook, mutta harvinaisemmasta päästä ehkä kuitenkin: Henrin (kummipoikamme) ja Sinin esikoinen syntyi syyskuun lopulla ja jo alle viikon vanhana poika esiintyi kuvan kera Helsingin Sanomissa. Esiintyi, koska HS teki jutun Facebookista ja käytti esimerkkisivuna Henrin Facebook -albumia “Six generations of boys in the Schildt family”. Mutta – jos netistä haluaa kyseisiä kuvia katsoa, isompina kuin HS:ssa, pitää liittyvä Facebook -yhteisöön ja olla Henrin hyväksymä ystävä. Pienen harkinnan jälkeen sitten liityin.

Vaikka kuulunkin jo toiseen isoon verkkoyhteisöön, Linkediniin, jota kautta olen linkannut ison osan elämäni aikana kertyneitä lähinnä entisiä ja nykyisiä työkavereita. Julkisuudessa näitä yhteisöjä on toistaiseksi luonnehdittu siten, että Facebookissa ovat nuoremmat ja se on enemmän yksityiselämään ja vapaa-aikaan painottunut siinä missä Linkedin on vanhempien yhteisö ja työelämään painottunut. Tulevaisuus sitten näyttää miten nämä kehittyvät … mutta minut siis löytää nyt molemmista :-)

Oheisena pari kuvaa Lassen suvun kuudesta sukupolvesta, Henrin ja Sinin poika ja Lassen isä, siis pojan isoisoisä – niille lukijoille, jotka eivät kuitenkaan nyt ihan vielä halua Facebookin liittyä ja Henrin ystäviksi heittäytyä …

Vauva Schildt Lassen isä

P.S. Huomaa, tässä jutussa olevat linkit Facebook- ja Linkedin- sivustoihini avautuvat laajemmalla sisällöllä vain ko. yhteisöjen jäsenille.

Artikkelin avainsanoja