Krääsätön joulu

Facebookissa joku perusti ryhmän Krääsätön joulu, johon sitten liittyi lyhyessä ajassa 2000 jäsentä (suomalaisia varmaan, tuskin sana Krääsätön avautuu kovin hyvin muilla kielialueilla). Liityin heti … tosi jouluni ovat jo pitkään olleet lahjattomia, suvun lapsia lukuunottamatta.

Uutisissa taidettiin tässä jonain päivänä mainita, että ruotsalaiset käyttävät aikaisempaa vähemmän rahaa jouluun – ekologisuus on nouseva trendi ja lahjojen ostaminen aikuisille laskeva. Hyvä ruotsalaiset!

Kirjahylly

Paitsi ekologisuus lienee myös luopuminen ja yksinkertaistaminen on yksi ajan trendejä: “Jos ostan jotain, pistän pois tavaran tai kaksi. Sillä tavalla koti ei täyty.” Omalta osaltani olen toteuttanut jo joitakin vuosia esimerkiksi vaatteiden melko tehokasta kierrättämistä Huuto.netin kautta, jos jotain ei tule käytettyä, niin myyn sen pois, mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

Kirjani eivät saa yhtä isoa kirjahyllyä enempää tilaa – kun se alkaa täyttyä, niin käyn hyllyt läpi ja vien kassillisen kirjoja antikvariaattiin tai laitan kiertoon Bookcrossing-kirjoina. Tämän joulun alla luin kotiin kannettuja kirjaesitteitä ja naputtelin tilaukset minua kiinnostavista kirjoista kirjaston tilausjärjestelmään – toki uutuuskirjoja joutuu hetken kirjastosta odottamaan, mutta eipähän tarvitse sitten miettiä niiden “jälkisijoitustakaan”! (Tosin tilaan kyllä edelleen monen suosikkikirjailijani kirjat heti tuoreeltaan Amazonista, jäämättä odottamaan niiden mahdollista suomeksi kääntämistä.)

Artikkelin avainsanoja

1 Comment

  • Ajattelin vielä lisätä tähän listan suomenkielisistä uutuuskirjoista, jotka kirjastosta päädyin tilaamaan, jotka siis ainakin jossain määrin kuvaustensa perusteella minua kiinnostavat:
    Vadelmavenepakolainen (Nousiainen), Kohti (Itkonen), Sikalat (Alakoski), Bisneslady (Lipsanen), Meren selkä taittuu (Irjala, Aulin).

    Ja tunnustettakoon, että menin sitten kyllä ostamaankin yhden kirjan, jonka omistaminen tuntui hyvältä ajatukselta, nimittäin kirjan Insinöörin logiikka – kaveriksi viime syksynä lahjaksi saamalleni Insinöörin keittokirjalle …

Comments are closed.