Vista-aikaan

DV6647
Ostin sitten alennusmyyntien innoittamana oman kannettavan. Kaikissa television sisustusohjelmissa, joissa sisustetaan työtiloja, vaihdetaan aina pöytätietokoneet kannettaviin – joten pitihän sitä panostaa sisustukseen! Ja onhan pöytäkoneella kieltämättä vähän vaikea hyödyntää langatonta lähiverkkoa … Koneen ominaisuuksia ei enää nykyisin paljon tarvitse pohtia, taitavat useimmissa malleissa olla kaikki tarvittavat asiat, kuten nyt vaikka kirjoittava DVD-asema tai WLAN-tuki. Sen sijaan nykyisin voi jo käyttää energiaa koneen ulkonäön valintaan – sisustusohjelmien valkoiset koneet houkuttelivat hetken, mutta muutamassa kaupassa esillä olleiden valkoisten kannettavien likaisen harmaan näppäimistöt muistuttivat realiteeteista. Kokemus on myös opettanut, että omasta koneesta ei kannata maksaa ylimääräistä, hieno kone vanhenee parissa kolmessa vuodessa siinä missä halvempikin malli – joten siis, Anttilan tarjouksesta HP:n DV6647.

Koneen käyttöönotto sujui … kohtuullisesti … Yhteys langattomaan (piilotettuun) lähiverkkoon onnistui vasta tiistaina kun kone tuli kotiin maanantaina. Office 2003 asennus tyssäsi omituiseen virheeseen, joka sitten ratkesi lopulta Microsoftin keskusteluryhmiä kelaamalla. Muita omia ohjelmia, joita minulla oli ollut käytössä olivat MyLifeOrganized ja HandySafe. Näistä HandySafe asentui ongelmitta, mutta MyLifeOrganized odottaa vielä korjausta tuotetuestaan (plussaa: vastasivat kysymykseeni nopeasti, onnistuivat toistamaan kuvaamani ongelman ja antoivat toivoa korjauksesta siihen). Eli 3 lisäohjelmaa – ja 2 ongelmaa …
Oheislaitteet sentään kaikki asentuivat jokseenkin ongelmitta: skanneri/tulostin ja USB-levyt.

Vista on sen verran XP:tä erilainen, että kun yrittää jotain tehdä nopeasti, niin hermostuminen on lähellä, kun ei löydä mitään Explorerilla, kun ei keksi mihin on piiloitettu Map network drive tai mistä löytyy Run … mutta kaipa siihen on vähitellen vaan opittava ja totuttava, onhan tässä jo aikoinaan selvitty näistäkin: CP/M, DOS, Windows 95, Windows 98, Windows XP, MacOSiä ja mitä niitä nyt on ollut. Jotkut Vistan mukana tulevista Gadgeteista vaikuttivat jopa ihan kivoilta työpöydällä, vaikka vanhanaikainen kellotaulu.

1 Comment

  • … jottei tietokoneen käyttöönotosta jäisi liian ruusuista kuvaa, niin listattakoon vielä pari enemmän askartelua vaatinutta kohdetta:

    Zen Stonen lataamisessa käytettävä Creative Lite -ohjelma hyödyntää Gracenotea CD-levyjen tietojen saamiseen. Mutta, ensimmäinen yritys tästä tyssäsi “Socket erroriin”, jonka selvittämiseen tuli sitten käytettyä Symantecin Chat-palvelua (luultavasti Intiaan!), mutta ei sieltäkään kovin hyviä neuvoja tullut, mutta lopulta nettiä selaamalla löytyi ohje päivittää Norton versioon 2007 ja kun sitten sen sai tehtyä, niin musiikin rippaaminen Zen Stonellekin taas onnistui. Mutta aikaa kului …

    Lisäksi Canonin MP460:n skannauspuolen toimimaan saaminen vaati parikin asennusyritystä ennen kuin toimivat versiot löytyivät ja skannaus toimi. Näissä askareissa kuluikin sitten pääosa sateista lauantaita, mutta ehkä nyt kone on jo siltä osin kunnossa kun sitä kuvittelen käyttäväni!

Comments are closed.