Annette Messager ja helikopteri

Messager 1
Sateinen ja myrskyinen tammikuinen viikonloppu ei houkutellut ulkoilemaan (mitä nyt sen “pakollisen” lenkin). Kävimmekin sitten museossa, Emmassa katsomassa ensi viikonloppuna päättyvän Annette Messagerin näyttelyn. Ennen tätä emme olekaan tainneet nähdä vaikka kirjoista ja pehmoleluista tehtyä taidetta. Tai täytettyjen eläimien ja pehmolelujen “yhdistämistä” – pidin erityisesti isosta installaatiosta, jossa lukuisia erilaisia täytettyjä lintuja ja muita eläimiä oli täydennetty pehmoeläintyylisillä “päähineillä”. Myös valkoinen huone, jossa roikkui katosta mustia “hämähäkkejä”, jotka liikkuivat hiukan ilmavirtojen mukaan oli hieno. Ja huone, joka näytti siltä, kuin ullakolla tallessa olleiden muistojen lajittelu olisi kesken keskellä lattiaa. Kuvia Annette Messagerin töistä Googlen kuvahaulla tästä.

Lasse kävi perjantai-iltana hakemassa Verkkokaupasta pienen helikopterin – ja jo muutaman tunnin harjoittelun jälkeen sen lennättäminen ympäri olohuonetta onnistui melko usein – muutama lento tosin aina välillä päättyi jonkinlaiseen “onnettomuuteen” …