Munkanava

Petteri Järvinen kommentoi Talouselämässä television digitalisointia taas kerran ja tunnistin heti itseni ko. artikkelin kuvaamasta katsojatyypistä ajansiirtäjät – lainaus artikkelista: “Mutta minkälaisia katsojia ajansiirtäjät ovat? He ohittavat mainokset napin painalluksella ja saattavat katsoa koko ohjelman pikakelauksella, tai ainoastaan alku- ja loppukohtaukset.”

Tallentavan digiboxin myötä television katseluni on todellakin muuttunut siihen suuntaan, että muutamaa suomenkielistä Ylen lähettämää draamasarjaa lukuunottamatta harvoin tulee enää katsottua mitään ohjelmaa suoraan. Vähintäänkin katson ohjelmia sen verran myöhässä, että voin ajansiirrolla ohjelmia katsellessani kelata mainostauot ohi.

Mitä sitten Munkanavaltani tulee vuoden 2008 alussa: Kotimaista draamaa: Harvoin tarjolla, Kotikatu. Ulkomaista draamaa: Num3rot (mukaan ujutettu tiedeopetus!), Perhesiteet (lisää Calista Flockhartia entiselle Ally McBeal -fanille), Greyn anatomia (täytyyhän sitä nyt jotain sairaalasarjaa seurata), Gilmore Girls (tulee sopivaan aikaan sunnuntain alkuillasta), ja FST5:lta taas jatkuva Virussota (tässäkin mukaan ujutettu tiedeopetus). Luonto-ohjelmia tarjonnan mukaan – juuri nyt lyhyt Galapagos-sarja. Sisustus- ja stailausohjelmat (T.i.l.a., Inno, Pientä pintaremonttia) – mutta nämä juuri Petteri Järvisen kuvaamalla tavalla, muutoskohde ennen (3 minuuttia), muutoskohde jälkeen (3 minuuttia), koko ohjelma yleensä alle 10 minuutissa.

Ja sitten uusia elokuvia, jos en ole sattunut niitä jo aikaisemmin elokuvateatterissa tai DVD:ltä näkemään. Lisäksi katson ajoittain vanhoja sarjoja DVD:ltä – niitä on kiva kerrata ja niistä saa yleensä kivasti elokuvaa lyhyemmän sohvalla löhöily tauon juuri silloin kun haluaa – juuri nyt olen huvitellut muinaisella Pieni talo preerialla -sarjan puhtoista elämää seuraamalla, kun sarja sattui käsiini joltain lentokentältä edullisesti (tekstittämättä, luonnollisesti, niin menee tuokin löhöily kieltenopiskelun piikkiin).

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä: