Viikonloppuretki oudoimmasta päästä?

Turun uusi kirjasto 4Turun uusi kirjasto 1Turun uusi kirjasto 2Turun uusi kirjasto 3

Kävimme lauantaina päiväretkellä Turussa. Retken päätarkoitus, ehkä, oli tarkastaa Turussa vuokralla oleva asuntomme vuokralaisen siinä vaihtuessa (itse asiassa vuokralainen vaihtui jo kuukausi sitten, mutta olimme silloin matkoilla ja kun luotimme uuteen vuokralaiseen, veljentyttäreemme, täydellisesti, niin delegoimme varsinaisen tarkastuksen hänelle siinä vaiheessa). Mutta, olihan se mielenkiintoista käydä asunnossa 1½ vuoden tauon jälkeen – ja nähdä miten Tiia on sinne kotiutunut.

Sukulaisvierailu ei ehkä kuitenkaan ole kovin outo tapa viettää viikonloppua – mutta vierailimme Turussa myös uudessa kirjastotalossa. Muutamalla edellisellä kerralla kun olemme Turussa käyneet olemme “huomanneet” talon sunnuntaisin, mutta silloinhan sinne ei päässyt sisään, nyt pääsi. Hieno, itse asiassa ihan upea, rakennus! Tosin minua olisi erityisesti uteloittanut kirjaston vanha osa, jossa vietin paljon aikaa lapsuudessani ja nuoruudessani – satutunneista alkaen ja lukusaleihin lukioaikana päätyen, mutta se avataankin vasta myöhemmin tänä vuonna. Eli täytynee tehdä tänä vuonna vielä toinenkin kirjastoretki Turkuun!

Lounaan nautimme ravintola Paninissa, josta olemme parilla aikaisemmalla kerralla pitäneet, eikä se pettänyt nytkään – suosittelemme tätäkin siinä missä kirjastoa.

Artikkelin avainsanoja

1 Comment

  • Heips! Panini on myös yksi minun suosikkipaikoistani:-) Kiva kun vieraspaikkakuntalaisetkin ovat sen löytäneet //Eero

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.