Viimeinen työpäivä Keilaniemessä

Keilaniemi talvella… tältä erää ainakin.
Yksikkömme muuttaa huomenna Nokia-talon remontin alta Pitäjänmäkeen ja vaikkakin saattaa olla mahdollista, että remontin jälkeen (vuoden 2010 alussa) pääsisimme muuttamaan takaisin Keilaniemeen, niin yritysmaailmassa mikään ei ole varmaa noin pitkällä suunnittelujänteellä.

Minulle henkilökohtaisesti muutto on kurja juttu – työmatkani pitenee nykyisestä alle 10 minuutista 30 minuutin pintaan ja joudun taas kerran Turuntien ja/tai Kehä I:n ruuhkiin. Onneksi sain sentään oman parkkipaikan Pitäjänmäestä, kun paikoitustilanne siellä yleisesti ottaen on kuulemma huono. Julkista liikennettä taas Iirislahdesta Pitäjänmäelle ei järkevin ehdoin ole – pakollinen vaihto ja kävelymatkat alussa, välissä ja/tai lopussa tarkoittaisivat lähes tunnin matkaa suuntaansa. (Tosin en Keilaniemeenkään työsuhdeautoilijana ole bussilla mennyt kuin kai kaksi kertaa, mutta teoriassa se oli mahdollista, samoin kuin pyöräily tai kävely).

Mutta – onhan niitä ollut pahempiakin työmatkoja konsulttivuosina, kuten vaikka Katajanokalle tai Vallilaan, Viikistä tai Summasta puhumattakaan. Toimistopäivät Spektrissä tai Innopolissa Pohjois-Tapiolassa olivat kuitenkin harvinaisempia …
Pikkala Siuntiossa oli muuten matkan pituudesta huolimatta ihan ok – saatoimmehan yhden talven verran Lassen kanssa kulkea työmatkat yhdessä :-)