Hamsteripakolaisia Suomeen?

Hamsteri

Seuraavia uutisia lukiessa tuli mieleen,
että pitäisikö aktivoitua ja organisoida
vietnamilaisille hamstereille
turvapaikkoja Suomesta :-)

Vietnamin viranomaiset yrittävät saada maan kasvavan hamsterikannan kuriin. Jyrsijän hallussapidosta tai myynnistä voi saada ensi viikosta lähtien jopa 1200 euron sakon, kertoi englanninkielinen Vietnam News -lehti.  Lehden mukaan Vietnamin maatalousministeriö kielsi hamstereiden maahantuonnin viime kuussa. Eläinten pelätään villiintyessään levittävän tauteja ja tuhoavan satoja. Nopeasti sikiävät hamsterit ovat yleistyneet nopeasti varsinkin nuorten lemmikkinä. Niitä salakuljetaan Vietnamiin lähinnä Kiinasta ja Thaimaasta. Hamstereiden torihinnat ovat jo pudonneet 13 eurosta 6,5 euroon.

(MTV3-STT-AFP)

Enää ei kuulu hanoilaisen lähiökodin yössä juoksupyörän ääntä, sillä pimeän pienet vipeltäjät, lemmikkihamsterit ovat joutumassa viralliseen pannaan. Vietnamin viranomaiset ovat nimittäin kieltäneet kokonaan hamstereiden omistamisen sekä myymisen. Kieltoa he terästävät noin 1 200 euron sakoilla, mikä on kaksi kertaa vietnamilaisen keskipalkan verran. Syynä täyskieltoon ovat hamstereiden levittämät taudit. BBC:n mukaan hamsterit ovat viime aikojen ehdoton lemmikkihitti Vietnamissa. Niiden muutenkin vahvaa suosiota on lisännyt kiinalainen rotan vuosi.

HS
P.S. Ilmeisesti olemassaolevia hamstereita ei kuitenkaan ole tarkoitus tappaa kaikkia kerralla, kertoo samainen Vietnam News -lehti muutama päivä myöhemmin.