Impressionisteja

Kävimme viime viikonloppuna lähes avajaisruuhkassa taas kerran Emmassa – tällä kertaa katsomassa Claude Monet’ta ja muita impressionisteja. Näyttelyn nimenä on 12 x Claude Monet ja suomalaisia impressioita ja kun luin 10 suomalaistaiteilijan nimilistaa, niin jäin miettimään, että tässä listassa on jotain omakohtaisempaa kuin vain tunnettujen suomalaisten taiteilijoiden nimiä. Ja niinpä sitten kotona tarkastin isäni taidekokoelmasta ennen sen hajottamista tehtyä luetteloa ja kuvakokoelmaa ja sieltä löytyikin teoksia kolmelta näistä suomalaistaiteilijoista, eli voisi sanoa, että olen viettänyt lapsuuteni ja nuoruuteni näiden taiteilijoiden teosten ympäröimänä. (Yksikään näistä töistä ei kuitenkaan päätynyt oman kotimme seinälle – sen sijaan yksi Claude Monet -juliste on ollut seinällämme “aina”).

Tässä lapsuudenkodissani olleet Elin Danielsonin, Magnus Enckellin ja Verner Thomen työt:

Elin Danielson Magnus Enckell Verner Thome

Ja tässä kotonamme oleva Claude Monet -juliste (Argenteuil):

Claude Monet

P.S. Impressionisteja kävimme katsomassa myös Turussa kesällä 2005. Ja Elin Danielsonia Didrichsenin Taidemuseossa maaliskuussa 2007.