Eläköön lähikauppa!

Sorsakivestä  Vartti-lehdessä keväällä 2008Asumme kävelymatkan päässä Isosta Omenasta ja niinä päivinä viikossa, joina en tee etätöitä, ajan Sellon ohi kotimatkallani – mutta siitä huolimatta teen useimmiten ruokaostokset Haukilahden pienessä K-kaupassa, K-Sorsakivessä. Ei inhottavia parkkihalleja, ei hehtaarikaupalla ruokakauppaa, jota pitää kiertää löytääkseen tarvitsemansa – ja auton saa aina alle 50 metrin etäisyydelle kaupan ovesta. Tosin joskus joutuu hiukan joustamaan kauppalistassa – pienessä kaupassa ei ehkä ole juuri tänään juuri sitä, mitä olit hakemassa, mutta mieluummin suppeampi valikoima tuoremehuja kuin hehtaarihalli! Ja pari suosikkituotettani kauppias on lisännyt valikoimiin, kun vaan olen huomannut pyytää. Hinnatkin saattavat olla korkeammat – mutta sillä saakin sitten myös rauhallisen ja miellyttävän kaupassa käyntikokemuksen.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

3 kommenttia

  • Olen täysin samaa mieltä, minäkin inhoan jättikauppoja. Pienempien kauppojen suosiminen myös säilyttää palvelut siedettävällä etäisyydellä. Tosin kestokulutustavaroita ostaessa ajautuu väkisin melko isoihin kauppoihin kun se hinta….

  • Minäkin kannatan myös lähikauppaa. Teen aina ruokaostokseni omassa lähikaupassani ja sieltä saa kyllä ostettua kaikki tarpeelliset. Sitä paitsi se on ekologista, kun ei autolla ajeta kymmeniä kilometrejä ostoskeskuksiin.

  • Viime vuosikymmenellä vajaa kymmenen vuotta mainitun Haukilahden Sorsakiven K-kaupan naarissa asuneen en voi kuin yhtyä aiempiin kommentteihin.

    Espoossa kävelymatkan päässä oleva hyvä lähikauppa on todellista luksusta, joka tuntuu vain vähenevän.

Comments are closed.