Rantaraitin silta Iirislahdessa

Iirislahden silta - havainnekuva maalta Iirislahden silta - havainnekuva mereltä Iirislahden silta - havainnekuva kauempaa mereltä

Espoon kaupunki esitteli asukastilaisuudessa 9.4. suunnitelman tulevasta sillasta. Yllä havainnekuvia sillasta, jonka alituskorkeudeksi suunnitellaan tässä vaiheessa 3 metriä, pituus salmen ylittävältä osalta 18 metriä ja kokonaispituus melkein 50 metriä. Ei kuullosta ihan pieneltä sillalta, mutta kuulemma esteettömyys-, turvallisuus- ja talvikunnossapitovaatimukset johtavat tällaiseen moottoritien ramppia muistuttavaan rakennelmaan. Avattavasta läppäsillastakin käytiin tilaisuudessa keskustelua, mutta huoltotarve on ilmeisesti myrkkyä nykymaailmassa – samoin kuin ajatus siitä, että talvikunnossapitoa voisi tehdä muulla tavalla kuin isoilla koneilla. Eli – saanemme sitten tällaisen sillan, joka näiltä näkymin on tarkoitus rakentaa lokakuun ja vapun (2009) välisenä aikana. Ja veronmaksajat saavat, paitsi sillan, myös n. 200 000 euron laskun siitä.

Espoon kaupungin sivuilla myös hiukan hankkeesta.

Artikkelin avainsanoja