Maallikkotilintarkastaja ja autopaikkoja

Pienellä (13 asuntoa) asunto-yhtiöllämme ei ole nettisivuja – eikä se ehkä ole tarpeenkaan, koska pienessä yhtiössä melkein kaikki osallistuvat esimerkiksi yhtiökokouksiin. Eilen pidetyssä kevätyhtiökokouksessakin paikalla oli edustajat 10 asunnosta (valtakirjat huomioiden 12 asunnosta). Rantaraittiin liittyvien ajoittain kiivaidenkin keskustelujen jälkeen kokous oli tällä kertaa pitkälti tavanomainen kevätyhtiökokous, jossa käsiteltiin edellisen ja tulevan vuoden lukuja. Hallituskin säilyi entisellään – mutta jos 13 taloudesta valitaan 5 hallituksen jäsentä, isännöitsijä, tilintarkastaja ja varatilintarkastaja, niin näistä on 8 jo “käytetty” – ja jos huomioidaan joidenkin asukkaiden toive olla osallistumatta luottamustehtäviin iän tai muun elämäntilanteen takia, niin mahdollisuudet vaihtaa hallituksen jäseniäkin alkavat olla rajallisia.
Tilintarkastaja kuitenkin vaihtuu – otin sitten vastaan tarjotun haasteen toimia yhtiömme tilintarkastajana kuluvana vuotena (ja ehkä niinä tulevinakin vuosina, joina maallikkotilintarkastajat taloyhtiöissä vielä ovat sallittuja).

Parkkipaikkoja Kuluvan vuoden korjausbudjetista isoin osa on menossa autokatosten muutostöihin – nyt taloyhtiömme pihalla on 13 katettua paikkaa, mutta autojen leveyden kasvettua yksi niistä ei ole enää käyttökelpoinen ja katosrakennelmia on tulevana kesänä tarkoitus laajentaa siten, että pihalle saadaan edelleen 13 katettua autopaikkaa, mutta nyt 2,5 metriä leveinä (nykyiset paikat ovat 2,25 metriä leveitä). Myös pyörien säilytyksestä keskusteltiin, mutta näiden osalta päätettiin vain ehdottaa asukkaille olemassaolevan yhteisen varaston siivoamista turhasta romusta (ja muusta kuin renkaista, pyöristä tai yhteisistä työkaluista), jotta pyörille saataisiin sinne enemmän tilaa.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä: