Winetasting

Viininmaistajan illallinenNäiden viikkojen “tapahtumaruuhkaan” (Vappu, Krakovan matka, asunto-osakeyhtiön yhtiökokous) osui vielä TKK 100 vuotta juhlaviinien tiimoilta järjestetty viinien maistelutilaisuus TKK Sahalla eilen. Winetasting -tilaisuutena tämä Chateau Carsinin tilaisuus oli sikäli positiivisesti erilainen kuin vaikka joku kuukausi sitten Silja Linella meille järjestetty tilaisuus, että tässä käytiin läpi myös eri ruokien makujen vaikutusta viinien makuun. Opimme esimerkiksi, että pippuripihville pariksi sopisi hyvin roseviini ja että omena kannattaa jättää pois juustotarjottimelta, jos tarjolla on myös viiniä. Tai että nuorehkojen Bordeaux-alueen viinien kanssa tarjottavan pihvin on syytä olla korkeintaan mediumiksi paistettu, jotta tanniinihapot saavat kaipaamansa raa’an proteiinin pihvilihasta, ei syöjän syljestä.

Tilaisuus oli paitsi hauska, myös kaupallinen, eli maisteltuja viinejä voi tilata kotiin (laatikoittain), mutta emme vielä ainakaan ole tilausta tehneet.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä: