Suomen hintatasosta – taas yksi esimerkki

 

Aurinkolaveri

Halusin uusia aurinkolaverimme – ja halusin valkoiset, keveät ja helposti liikuteltavat sellaiset. Plantagen/Jysk -tasoinen tarjonta ei oikein innostanut – valkoinen valkoisella markiisi kankaalla toteutettuna tuntui epäkäytännölliseltä vaihtoehdolta ja löysin sitten nettiä selaamalla hyväntuntuisen vaihtoehdon, joka tosin tuntui hiukan kalliilta, kun halusin lavereita kaksin kappalein ja niiden käyttökerrat per kesä jäävät kuitenkin aika vähiin. Joten jäin miettimään. Sitten jonakin iltana selasin taas vaihtoehtoja netistä ja ajattelin tsekata, että löytyisikö näitä samoja lavereita halvemmalla – ja löytyihän niitä, eBay Shopista, 2 kpl noin samaan hintaan kuin suomalaisesta nettikaupasta yksi! Suomesta tilattuna hinta olisi ollut 2×199 euroa + 25 euroa toimituskulut ja toimitusaika 5-7 viikkoa (tarkistin jopa, että näin on), Saksasta tilattuna kahden hinta oli 230 euroa + 15 euroa toimituskulut ja toimitusaika 5-7 päivää (ei viikkoa). Valitsin sitten jostain syystä (!) tuon saksalaisen vaihtoehdon ja sain laverit viime perjantaina, ongelmitta DHL:llä kotiovelle. No, suomalaisesta kaupasta ostoksen olisi voinut tehdä suomen kielellä ja maksaa varmaan suomalaisella pankkikortilla – Saksasta ostaminen vaatii hiukan kielitaitoa ja luottokortin – mutta, silti, 178 euron hintaero oli kyllä aika huikea, hinta Suomesta ostettaessa olisi ollut lähes kaksinkertainen!