Iirislahden rantaraitti (taas) lehdistössä

Länsiväylä kirjoitti aiheesta 2.7. näin:

Espoon kaupunki valittaa Korkeimpaan hallinto-oikeuteen Helsingin hallinto-oikeuden päätöksestä, jolla se on kumonnut kaupunginhallituksen Iirislahden rantaraittia koskevan päätöksen sekä palauttanut rantaraittiasian kaupunginhallituksen käsiteltäväksi. Kaupunki valittaa siis KHO:hon siitä, ettei kaupunginhallitus olisi voinut hallinto-oikeuden mielestä päättää sillasta, kaupungininsinööri Martti Tieaho sanoo.

Espoon kaupunki katsoo, että sen päätös rakentaa Iirislahden kohdalle silta vuoden 2009 loppuun mennessä on asemakaavan mukainen ja osa vahvistettua puistosuunnitelmaa, johon ei voi hakea muutosta tämän prosessin yhteydessä. Asemakaavaa voi muuttaa vain määräämällä alue rakennuskieltoon. Ja muutoinkin tarkasti määritellyllä tavalla kaikkia asianomaisia kuulleen, eikä vain eräitä taloyhtiöitä, kaupungininsinööri Martti Tieaho muistuttaa.

Lisäksi hän katsoo, ettei nyt riidellä rantaraitille rakennettavasta sillasta, vaan riita on puhtaasti hallinnollisjuridinen. Iirislahteen rantaraitille rakennettava silta on toteutusta vaille valmis. Sillan rakentamisesta voidaan tehdä päätös vielä tämän suven aikana, Tieaho sanoo. Sillan rakentamispäätöksestä on myös mahdollista valittaa. Mutta nyt ei ole vielä sen aika, eikä valituksia toivota, vaan rakentavaa keskustelua. Nykyisen suunnitelman mukaan Rantaraitin sillan rakentaminen pääsee alkamaan aikaisintaan lokakuussa. Sillan kustannusarvio on 185000 euroa.

Ja Hufvudstadbladet kertasi rantaraittiin liittyviä kiistoja 6.7. hiukan laajemminkin:

Rantaraitti HBL

Artikkelin avainsanoja