Perennapenkki ennen kesälomaa

Unikoita Jalohortensia kukkii Perennoja

Keväällä perennapenkkiin istuttamamme kukat voivat näin heinäkuun alussa hyvin – monivuotisten kasvien joukkoon kylvetyt yksivuotiset kesäkukat liiankin hyvin! Ei olisi uskonut, että pienestä pussillisesta krassin- ja unikonsiemeniä oikeasti tulee tuollainen määrä vihreää – ja osan krasseista olen jo kitkenyt pois, ettei niiden aluskasvillisuudeksi jääneet lemmikit ja poimulehdet kokonaan kuole valon puutteeseen. Mutta etenkin nyt kun unikot ovat jo kukassa ja ensimmäiset krassin kukatkin tuloillaan, niin en ole niitä kuitenkaan tuon rajummin hennonnut poistaakaan – niidenhän piti olla yksivuotisia, joten ensi keväänä voin sitten tästä kesästä oppia ottaen kylvää monivuotisten kasvien väliin kesäkukkia PALJON harkitummin. Taitaa tuo puutarhanhoito vaatia muutaman vuoden harjoittelun, vähintään …

Ensi viikosta alkaen olemme pari viikkoa lomalla – tämän pätkälomavuoden heinäkuun osuus. Alkuperäinen ajatus oli kerrankin viettää hiukan lomaa kotikulmilla, mutta jos kaikki kaavailumme näille parille viikolle toteutuvat, niin eipä taida tälläkään lomalla jäädä paljoa aikaa puutarhan hoitoon: toistaiseksi idealistalla on kyläreissu Höytiäisellä olevalle kesämökille, purjehdusreissu Saaristomerelle ja päiväretki Tallinnaan.