Paljon mielipiteitä pyöräilystä

Ridley Supercross Maastokiekot Talvikiekot

Lassen tänä kesänä lisääntyneen pyöräilyharrastuksen myötä olemme ehkä erityisen herkkiä huomaamaan pyöräilyyn liittyviä juttuja lehdissä, mutta tämä luettelo Helsingin Sanomien yleisönosastossa viime viikkoina julkaistuista jutuista taitaa kyllä jo oikeasti osoittaa, että aihe kiinnostaa muitakin:

  1.9. Opasteiden puute kiusaa pyöräilijää
  3.9. Pyöräilijöiden näkemykset eivät kiinnosta
  8.9. Juniin enemmän tilaa polkypyöriä varten
  9.9. Takavalotta pyöräilevälle tulisi antaa sakot
11.9. Polkupyöriin valot jo tehtaalla
12.9. Liikenteessä pyöräilijät ovat alempaa kastia
13.9. Eniten pyöräonnettomuuksia tapahtuu päivällä
14.9. Pulkkilanharjun luonto on herkkää
15.9. Kaupunkipyörä käyttöön pankkikortilla
15.9. Polkupyörille nopeusrajoitus
17.9. Pyöräilijöitä ei saa pakottaa kelvottomille väylille
18.9. Polkupyöriin tarvitaan räpättimet

(Jätän linkit laittamatta tähän, koska jutut ovat HS:n maksullisella puolella eivätkä siis toimisi ilman HS:n verkkolehden tunnuksia.)

Mielenkiintoisimpia näkökulmia noissa jutuissa ovat mielestäni edustaneet “Liikenteessä pyöräilijät ovat alempaa kastia”, jossa herätellään ihmisiä ajattelemaan mm. sitä, että miksi polkupyörän (tai jalankulkijan) pitää pysähtyä liikennevaloissa ja painaa nappia saadakseen valot vaihtumaan (onhan monella pyöräilijälläkin jalat kiinni polkimissa ja vauhti ihan reipas) – miksei autoja pakoteta pysähtymään? Ja keskustelu tuosta Pulkkilanharjun pyörätiestä, jota ei luonnon takia voida asvaltoida – siinä missä sen vieressä kulkeva autotie on voitu asvaltoida, eikö sitten autotiekin olisi pitänyt jättää sorapintaiseksi? Virkistävän erilaisia näkökulmia, jotka pistävät ainakin hetkeksi miettimään, että miksei!

2 kommenttia

  • Saksassa on kyllä olo kuin kuninkaalla, kun pyöräilijälle ja jalankulkijalle annetaan aina tietä. Vaikka vain näyttäisi siltä, että haluaa tien yli. Mutta pyörätiet ovat Hampurissa niin surkeita, että ihmetyttää miten ne noilla superkalliilla kapearenkaisilla kilpapyörillään pystyvät niitä menemään. Mikä ihmeen idea on laatoittaa katukivetyksellä nimenomaan se pyörätie tai asfaltoida se niin huonosti, että se on pelkkää muhkuraa koko tie.

    Mutta niin sitä vaan kaikkeen tottuu. Pyöräily on kivaa!! 🙂

Comments are closed.