Jotain ihan muuta

Palin NewPalin FullPalin Hemingway

Nelonen taitaa mainostaa itseään Jotain ihan muuta -iskulauseella, mutta onneksi on Yle Teema, joka ihan oikeasti tarjoaa jotain ihan muuta kuin sinkkuäitejä, maajusseja, pelkokertoimia, Big Brotheriä – tai mitä näitä julkkistyrkkyjä ihmisiä tarjoavia tositv-ohjelmia nykyisin onkaan.

Viimeisen vuoden mittaan Teema on esittänyt Michael Palinin matkailuohjelmista sarjat New Europe, Full Circle ja nyt viimeisimpänä Hemingwayn matkassa.
New Europe kiersi ison osan niistä Itä-Euroopan maista, jotka meilläkin on vielä kiertämättä – ja saattaa jäädäkin kiertämättä vielä jonkin aikaa, sillä vaikka maabongausta olenkin hiukan harrastanut, niin kaikki niistä eivät vielä ainakaan tunnu lomapäivien arvoisilta. Full Circle -kiersi maapallon luovasti erilaista reittiä, Beringinsalmelta lähtien Tyynen meren rantoja pitkin ja Hemingwayn matkassa Palin seurasi kirjailijan elämänvaiheita Michiganissa vietetyistä lapsuuden kesistä Ketchumin hautausmaalle monen eri mantereille sijoittuvien kohteiden kautta.

Hyvä Palin ja hyvä Teema!

Artikkelin avainsanoja
,