Kulttuurikommentteja

McCall SmithKahlasin pyhäinpäivänä jotenkuten loppuun Alexander McCall Smithin kirjan Friends, Lovers, Chocolate. Kirja tarttui mukaani edullisia kirjaostoksia Intiassa tehdessäni – ajattelin, että kun olin tutustunut Mma Ramotsween niin saattaisin pitää myös saman tekijän muista kirjoista, mutta ehkä hiukan yllättäen tämä ei minua miellyttänyt. Voi tietysti olla, että olisi pitänyt lukea tätä The Sunday Philosophy Clubiakin aloittaen osasta 1 (eikä osasta 2) – mutta jotenkin tämä sivistyneempi versio “naisdekkaria” hukkasi minut konsertteihin tai filosofiaan tai jonnekin. Jatkan Mma Ramotswen parissa, maaliskuussa 2009 ilmestyy Tea Time for the Traditionally Built ja ensimmäinen elokuvakin sarjasta on kuulemma jo tehty (pitääkin hommata se itselleen!).

PöystiViikko sitten kävimme teatterissa kuuntelemassa Lasse Pöystin monologin Mies, joka kieltäytyi käyttämästä hissiä – ja sen innoittamana varasimme jo liput seuraavaankin näytelmään, Matkalla Afrikkaan. Vuosien mittaan olen huomannut, että mieluisa esitys innostaa menemään pian toiseen, ja vastaavasti, kun osuu kohdalle joku huono ja tylsä juttu, niin sen jälkeen ei tule varattua lippuja mihinkään muuhunkaan pitkään aikaan! Tietysti vuosien mittaan on myös oppinut paremmin etukäteen arvioimaan mistä tulee pitämään ja mistä ei: nykyaikaan sijoittuneet puhenäytelmät – kyllä, historia ja musiikki-iloittelut – ei.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä: