Töitä

Yksityisessä blogissa ei kovin usein voi kertoa paljonkaan töihin liittyvistä asioista – sitä varten kun yrityksellä on viestintäosasto, joka ymmärrettävistä syistä haluaa pitää ohjakset käsissään … Kun lomien (ja lomamatkojen) väliin kuitenkin jää monen monta viikkoa, jolloin ei juuri muuta tapahdu kuin töitä, niin joitakin pieniä asioita sentään niistä töistäkin.

Kehitystehtävissä kun olen, niin työ tehdään projekteissa. Näihin aikoihin meneillään olevista projekteista voisi ehkä esimerkkinä mainita yhden – Slovakia siirtyy euroon 1.1.2009 ja sen myötä yrityksen kirjanpidon valuutta pitää konvertoida euroihin. Slovakia 1 euro Projekteihin liittyy myös näinä kuukausina syksyllä seuraavan vuoden projektien suunnittelu – ensin kootaan kaikki ehdotukset siitä, että mitä alkuvuodesta tehdään, tehdään niistä työmääräarvioita ja sitten tasapainotetaan ehdotusten loppusummaa käytettävissä oleviin resursseihin nähden asettamalla ehdotettuja hankkeita tärkeys- ja kannattavuusjärjestykseen ja päätetään lopulta ottaa työn alle suunnilleen sen verran hankkeita mihin on rahkeet riittävät. Ihan kaikkea ei kuitenkaan voi suunnitella – esimerkiksi yritysostoista johtuvat tarpeet muokata taloushallinnon järjestelmiä on toteutettava kaupan teon rytmissä.

Työnteoksi voitaneen myös laskea muutaman kerran vuodessa järjestettävät tiimipäivät – viimeksi runsas viikko sitten käytimme yhden iltapäivän etsimällä GPS-suunnistuksessa rasteja hämärtyvässä märässä metsässä … ehdottoman työlästä! (GPS-suunnistus tosin ainakin näin toteutettuna jäi kyllä kauas jälkeen tavallisesta kartalla ja kompassilla suunnistamisesta: kun rastit oli merkitty lähes valkoiselle paperille, oli vaikea arvioida, että miten maastossa kannattaisi kulkea teitä ja polkuja hyödyntäen – tavallisessa suunnistuksessa harvoin valitsee ihan viivasuoran reitin rastilta toiselle. Käytössämme olleet GPS:t näyttivät siis vain suunnan ja etäisyyden, eivät karttaa.) Mutta ihan onnistunut tiimipäivä tuo silti oli, tulihan sen jäljiltä Facebookiin lisää 4 työkaveria 🙂

Tippavaarassa