Tenniskyynärpää – venytyksiä ja voimistavia harjoituksia

Logitech TrackballOikea käteni on pariin otteeseen hermostunut liiallisesta työnteosta (lähinnä siis näpyttelystä). Ensimmäisellä kerralla keväällä 2006 vaivaan auttoi hiiren siirtäminen vasempaan käteen, tavallisen hiiren vaihtaminen pallohiireen – ja kesäloma. Kesällä 2008 vaiva sitten uusiutui – vaikka oikea käsi ei ollut hiireen pariin vuoteen koskenutkaan, siis pelkästä naputtamisesta.

Tällä kertaa tarvittiin jo voimakas särkylääkekuuri akuutin kivun hoitoon ja sen jälkeen alkuun jopa viikottaisia käyntejä fysioterapiassa, jossa sitten vähitellen fysioterapeutin tekemien venytysten lisäksi opetettiin ensin venyttäviä ja sitten voimistavia liikkeitä jumiutuneen hermon saamiseksi liikkeelle ja käden lihasten vahvistamiseksi.

Toisella kertaa vaiva ilmeni elokuun alussa – nyt 4 kuukautta sen jälkeen käsi on parempi, mutta ei suinkaan kunnossa. Fysioterapia jatkuu edelleen, joskin harvemmin ja yritän saada käsitreenit osaksi päiväohjelmaa, jonkinlaisella menestyksellä. Parhaiten nuo käsitreenit tulee kuitenkin tehtyä kuntosalilla käynnin yhteydessä, venytykset sentään tulee tehtyä muutenkin useimpina päivinä.

Jumppaohjeisiin liittyen olen hiukan naureskellut itsekseni miten niistä jaetaan mustavalkoisia valokopioita – siinä missä netin keskustelupalstoilta löytyy aiheesta runsaasti kysymyksiä ja joitakin vastauksia, niin jostain syystä kunnon kuvallisia ohjeita tuntuu olevan vaikea löytää netistä. Tässä kuitenkin linkkejä (1 2 3) muutamaan kuvasarjaan, joissa näyttäisi olevan hyvin samanlaisia ohjeita mitä olen itse monisteina saanut.

1 Comment

  • Tervetuloa joukkoon. Minua lääkäri lohdutti, että yleensä vaiva paranee kahden vuoden sisällä;-)

Comments are closed.