Elämän tärkein tapahtuma

Kyyhky

Tänään: Ahtisaari: Nobel elämän tärkein tapahtuma.

Jäin hetken pohtimaan tuota elämän tärkein tapahtuma – paljon pienemmässä mittakaavassa kuin Nobel-palkintojen tasolla. Näin yli 50-vuotiaana elämästä on kuitenkin ihan merkittävä osa jo elettynä, joten kai sitä jo pitäisi osata nimetä jos ei nyt ihan yksittäistä tärkeintä tapahtumaa, niin joitakin tärkeitä kuitenkin.
Vielä hiukan pohdintaa – ja päädyin seuraavaan luetteloon: naimisiin meno, muutama työpaikan vaihto (Orion, Digital Equipment Corporation, SAP), purjevenekimpan muodostuminen veljeni kanssa, isäni kuolema. Tosin useimmista näistä tapahtumista en ehkä juuri niiden tapahtumahetkellä olisi osannut sanoa, että tämä muodostuisi tärkeäksi tapahtumaksi – mutta elämää taaksepäin katsoen nämä (ainakin) ovat olleet sellaisia taitekohtia elämässä, jotka ovat voimakkaasti vaikuttaneet elämään sen jälkeen. Ja melkeinpä tässä järjestyksessä. (Lapsellisilla lasten syntymät olisivat varmaan tällaisen listan alkupäässä, mutta vaikkakin suvun lapset ovat olleet minulle tärkeitä, niin heihin ei, tädillä, kuitenkaan liity ehkä sillä lailla tiettyä yhtä tapahtumaa – ja elämäni tärkeät ihmiset olisi sitten taas eri asia.)

Martti Ahtisaaren nyt elämänsä tärkeimmäksi tapahtumaksi nimeämä tapahtuma on hiukan toisenlainen – jatkumoa hänen elämässään aikaisemmin tapahtuneille asioille, jotka ovat vaikuttaneet monen ihmisen elämään. Onnittelut hänelle!

2 kommenttia

  • Hei,
    Aika yllättävää, että listaltasi löytyy merkittävänä tapahtumana yhteinen veneilyjaksomme vaikka olet käsittääkseni mm. työurallasi aikaansaanut merkittäviä asioita;-)
    Kiitos Pirkko

  • Ajattelin asioita, jotka ovat vaikuttaneet paljon siihen, että minkälaiseksi elämä on muotoutunut ja kesän ja kesälomien (ja välillä muidenkin lomien) vietto n. 15 vuoden ajan merellä ja purjehtien on ollut iso osa elämäämme – ja, enimmäkseen :-) ihan hyvä osa!

Comments are closed.