Stefan Bremer

Kävimme (taas) Ässäkeskuksessa kuuntelemassa Stefan Bremerin luentoa Keskeltä ja täysillä. Tällä kertaa iso auditorio oli ääriään myöten täynnä – ja aiheesta, monet kuvista olivat todella hienoja ja valokuvaajan tapa kertoa niistä mukaansa tempaava. Erityisesti pidin alun omaelämänkerrallisesta osuudesta, johon hän oli poiminut “kuvitukseksi” kuviaan vuosien varrelta. (Pitääkin pitää mielessä, kun osa tuttavista on jo puhunut oman elämäntarinansa kirjoittamisesta, että kun sellaista alan miettiä, niin paitsi vanhoja päiväkirjoja kannattaa selata vanhoja valokuvia.)

Bremer2 Bremer1
Luennon toisen osuuden alun ortokromaattiselle filmille erilaisin menetelmin kuvatut ihmiset eivät minua innostaneet, eikä oikein Afrikka-aiheisetkaan siinä määrin kuin Bremerin omaelämänkerralliset kuvat – mutta eihän kaikkien tarvitse pitää kaikesta.
Seuraava näyttely, jossa Stefan Bremer on mukana (Nurkkakunta II) avataan Galleria Krista Mikkolassa 7.2.2009.