Positiivisia mediailmiöitä

santiagodecompostellaEn pidä tosi-tv-formaateista, joissa seurataan ihmisten elämää mielenkiinnottomissa ympäristöissä ja porukkaa karsitaan keinotekoisilla kilpailuilla. Viime kuukausina olen löytänyt parikin tosi-tv -ohjelmaa, joissa seurataan ihmisten elämää mielenkiintoisissa ympäristöissä – eikä porukkaa karsita joka jaksossa. Toinen on FST5:lta tuleva Meriseikkailu (Serious Ocean), jossa ryhmä nuoria purjehtii Kap Hornin vesillä ja tutustuu matkan varrella seudun luontoon eri tavoilla (mutta ei kilpailemalla!). Ja toinen Teemalta tuleva Löytöretki, jossa 6 suomalaista kävelee Santiago de Compostellan 750 km:n reitin. Suosittelen molempia!

Facebookin ystäväpiirissäni on viime päivinä kiertänyt 25 asiaa minusta -juttu. Minusta tuo on loistava esimerkki siitä, miten ihan perustyökaluilla (Notes) voidaan toteuttaa paljon antoisampia asioita, kuin tyypillisemmillä Facebook-sovelluksilla. Ideana on kirjoittaa itsestään 25 satunnaista asiaa ja liittää juttuun 25 kaveriaan ja innostaa heitä lukemaan, kommentoimaan ja ehkä myös kirjoittamaan itsestään ne 25 satunnaista asiaa. Hyvä oivallus, joka on innostanut jo aika monen tuottamaan oikeaa sisältöä sivulleen ja jakamaan ystäviensä kanssa oikeita asioita itsestään leikkikalojen ja villieläinten lähettämisen sijaan.

Tässä ote yhden nuoremman ystäväni listalta:
FB25
Jos haluat lukea minun listani, niin käy Facebookin puolella :-)

Artikkelin avainsanoja
,