Uusi moottoritie ja vanha kirjasto

Tunnelit Kirjasto

Teimme pitkästä aikaa viikonloppuretken Turkuun – pääsimme kokeilemaan mekin uutta moottoritietä tunneleineen ja tapasimme lähes kaikki Turussa asuvat sukulaiset: Eila ja Pekka, kiitos runsaasta kahvipöydästä, Mari ja Eero, kiitos maukkaasta illallisesta, Tiia, kiitos näkökulmasta opiskelijamaailmaan, Satu, kiitos tukanleikkuusta – ja Asta, oli hyvä nähdä pitkästä aikaa!
Turistiakin leikimme sen verran, että kävimme katsastamassa Turun pääkirjaston viime syksynä uudelleen avatun vanhankin puolen: piti käydä muistelemassa, että lastenosasto oli ennen tässä kohtaa ja että ei täällä ennen ollut CD-levyjä vaan lukusali!

Uusi moottoritie, vaikka matka-ajassa olikin ehkä 10 minuuttia nopeampi kuin vanha tie, tuntui ensimmäisellä kerralla ainakin tylsältä – mutta kaipa se turvallisuudessa ja nopeudessa on ihan hyvä tie. Ennen vaan matka edistyi taukopaikka kerrallaan, jopa talo kerrallaan, kun vuosien mittaan lähes tien jokainen mutka oli tullut tutuksi. Nyt käyttämistämme taukopaikoista oli enää jäljellä ABC Piihovi. Paluumatkalla kävimme testaamassa uuden tieosuuden ainoan taukopaikan, Teboil Kivihovin, mutta ainakin sunnuntailiikenteessä se oli ruuhkainen ja meluisa – vanhan tien Ykköspesä oli paljon enemmän meidän makuumme.

Turussa satoi muuten runsaasti lunta lauantai-illasta aina sunnuntai-iltapäivään (ainakin), siinä missä Espoossa ei tällä välillä ollut tullut yhtään lunta.