Outo yhteensattuma

Kotikannettavaani (HP Pavillon DV6647eo) ilmestyi joitakin viikkoja sitten ongelma: tuuletin pyöri koko ajan.
Elin sen kanssa jonkin aikaa siten, että laitoin koneen heti työskentelyn lopetettuna Stand-By -tilaan, mutta ongelma oli häiritsevä, koska ennen hiljainen kone tämän ongelman myötä muuttui inhottavan äänekkääksi. Torstaina soitin lopulta HP:n tukeen kysyäkseni, että voisiko tämän korjata jotenkin ohjelmallisesti – vai pitäisikö kone viedä huoltoon ja sain asialliset ohjeet Bios-päivittämisestä (HP:n päivitykset 42141 ja 36213), mutta jäin vielä miettimään asiaa – ajattelin, että ennen Bios-päivitystä täytyy ainakin katsoa, että tärkeimmät tiedostot on varmistettu – että jos sitten viikonloppuna … Lauantaiaamuna kun katsoin konettani, niin se oli yön aikana jotenkin päättänyt ajaa HP:n Health check -ohjelmaa (ensimmäinen kerta – ja kone on ollut minulla jo yli vuoden!) ja sen “punaisten” itemien listassa oli ensimmäisten joukossa ehdotus Bios -päivityksestä, jonka sitten päätin ajaa. Tämä sujui onnistuneesti, mutta tämä Bios-versio oli vanhempi (38628) ja jatkoin sitten Health Checkin kanssa, ajoin sillä pariin otteeseen Rescanin ja vähän ajan päästä se tarjosi myös toista Bios -päivitystä (42141), joka sekin asentui onnistuneesti. Ja tuuletin lakkasi pyörimästä tauotta! Ihmeellisiä nämä tietokoneet … ajoin sitten vielä Health Checkin ehdottamat muutkin päivitykset, kymmenkunta kappaletta eilen koneelleni, joten nyt tämän pitäisi olla tosi hyvin päivitetty. Mutta jotenkin jäin ihmettelemään yhteensattumaa siitä, että olin suunnitellut tekeväni Bios-päivityksen ehkä sunnuntaina ja kone päättää sitten ehdottaa sitä minulle lauantaina – ufoa …

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.